VICTOR PONTA susţine propunerea lui Dragnea şi spune că se va aplica inclusiv în cazul lui: Nu sunt o EXCEPŢIE

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că susţine propunerea lui Liviu Dragnea privind separarea funcţiei publice de funcţia politică, el arătând că aceasta i se aplică inclusiv lui.

13 dec. 2014, 12:28
VICTOR PONTA susţine propunerea lui Dragnea şi spune că se va aplica inclusiv în cazul lui: Nu sunt o EXCEPŢIE

Victor Ponta a declarat, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, că susţine propunerea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia funcţiile administrative, cum ar fi cea de preşedinte de CJ, să fie separate de cele politice, precum cea de lider de organizaţie judeţeană şi a adăugat că această regulă trebui aplicată fără excepţie în rândul liderilor social-democraţi, inclusiv pentru el.

„Da, cred că este o propunere corectă şi ca orice principiu cred că se aplică la toată lumea, fără excepţie”, a declarat Ponta, întrebat dacă susţine propunerea lui Liviu Dragnea, potrivit căreia funcţiile administrative să fie separate de cele politice. 

Întrebat dacă se va aplica şi în cazul său, Ponta a spus: „Bineînţeles, doar nu sunt eu o excepţie”.

CITEŞTE ŞI REFORMA PSD. De ce crede Liviu Dragnea că preşedintele partidului poate să fie şi premier VIDEO

„Este ideea de a departaja funcţiile politice de cele administrative. Nu există excepţii, ci doar o regulă„, a mai spus Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, vineri, că funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean acumulează prea multă putere politică şi administrativă, el arătând că propune separarea funcţiei politice de cea administrativă în ceea ce priveşte preşedinţii de CJ.

Întrebat dacă deţinerea simultană a funcţiei de premier şi de preşedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu înseamnă tot acumularea de prea multă putere, Dragnea a răspuns negativ.

„Nu, în opinia mea, primul-ministru care e şef de partid dă mai multă greutate Guvernului şi mai multă stabilitate Guvernului”, a spus Dragnea.