Liviu Dragnea a ieşit de la DNA. Îmbulzeală şi bătaie cu ouă și iaurt între susținătorii fostului lider PSD și protestatari

Liviu Dragnea, care a fost eliberat condiționat în 15 iulie, după ce a executat 2 ani și 2 luni din condamnarea de 3 ani și jumătate de închisoare, a ieşit, în urmă cu puţin timp, de la DNA.

26 iul. 2021, 13:03
Liviu Dragnea a ieşit de la DNA. Îmbulzeală şi bătaie cu ouă și iaurt între susținătorii fostului lider PSD și protestatari
Sursa Foto: Inquam

Liviu Dragnea nu scapă de probleme. Potrivit primelor informaţii,  fostul lider PSD va fi audiat în dosarul Tel Drum. La poarta instituţiei a venit un grup de susţinători al fostului lider PSD care militează pentru acesta.

„Am venit să-l susținem pe Dragnea, de la el am pensie. Dumnezeu să-i țină mintea întreagă”, spune una dintre susţinătoare.

Susținătorii lui Liviu Dragnea aveau pancarte cu mesaje precum „Opriți hărțuirea nevinovaților” și „Liviu Dragnea, nu uita, dreptatea e de partea ta!”

Liviu Dragnea nu scapă de probleme. Fostul lider PSD, chemat luni la DNA

„Vreau să fac un anunţ! Hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă! Mâine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii îi programaseră RMN! Pe o chestie de procedură la care, în mod legal, puteau participa doar avocaţii! Singuri, fără el! Dar sistemul ăsta ticălos şi rezist nu se lasă! Teama de Dragnea transpiră prin toţi porii lor, frica de ceea ce au făcut i-a înnebunit pe toţi! Abuzurile astea, în formă continuată, dovada clară a unor spaime imense. De care, într-un viitor apropiat, ştiu şi ei că vor răspunde!”, a scris Codrin Ştefănescu, duminică pe Facebook.

Sursa Foto: Inquam
Sursa Foto: Inquam

Fostul lider PSD a fost eliberat din închisoare în 15 iulie, după ce a ispășit 2 ani și 2 luni din pedeapsa sa de închisoare de 3 ani și 6 luni. Decizia de eliberare condiționată a fost luată de Tribunalul Giurgiu.

„A fost o perioadă de 2 ani și 2 luni de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Lipsa libertății e cel mai greu lucru. Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce eu nu am acceptat”, a susținut Dragnea la ieșirea din închisoare.

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. DNA preciza că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF.

Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat „care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

Sursa: Inquam Foto
Sursa: Inquam FotoUrmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență. Șeful DNA, Crin Bologa, spunea că nu va mai avansa un termen pentru finalizarea cazului și că la DNA sunt „cu sutele” dosare mai vechi de 5 ani.

 

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu: Hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă! Mâine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii îi programaseră RMN!