Dragnea trimite pe altcineva în locul lui la discuţii cu Iohannis. Tăriceanu boicotează complet consultările de la Cotroceni

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu va participa la consultările de la Cotroceni convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu-i place personajul, dar reprezentanţi ai partidului vor merge la discuţii. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va participa la consultări.

RomaniaTV.net
05 apr. 2019, 12:08
Dragnea trimite pe altcineva în locul lui la discuţii cu Iohannis. Tăriceanu boicotează complet consultările de la Cotroceni

„Eu sigur nu merg, dar de la noi de la partid o să meargă. Nu-mi place personajul”, a spus, vineri Liviu Dragnea întrebat dacă participă la consultările de la Cotroceni şi de ce nu o face.

Dragnea a spus, de asemenea, că susţine temele de referendum, pe care le consideră ”foarte bune”, dar susţine că nu are nicio recomandare pentru simpatizanţi.

”Temele le susţin în totalitate, fără niciun fel de probleme. Dacă noi le susţinem, ceilalţi le susţin, e foarte bine. O să aibă o problemă, am înţeles, cu ceilalţi – de la PNL şi USR, care au zis că ei când o să vină la guvernare vin cu nişte ordonanţe să modifice legislaţia pe justiţie. Aici nu prea înţeleg eu”, a mai spus liderul social-democrat.

Întrebat ce recomandări are pentru simpatizanţii PSD în legătură cu votul la referendum, Dragnea a spus: ”Le transmit colegilor mei, susţinătorilor noştri, următoarele lucruri: noi nu suntem de acord să se taie salariul minim, aşa cum au anunţat PNL şi USR, nu suntem de acord să se îngheţe pensiie şi salariile, nu suntem de acord să se îngheţe PNDL şi vom susţine în continuare programul de guvernare pentru ca românii să o ducă mai mine. Asta o să le recomand eu”.

Tăriceanu: ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedinte

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, anunţă că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. ALDE refuză să dezbată teme de Justiţie, atât timp cât Iohannis refuză să comenteze situaţia procurorului general Augustin Lazăr, despre care au apărut informaţii în legătură cu activitatea din perioada comunistă.

„ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată azi de preşedintele Klaus Iohannis. În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El spune că poziţia ALDE e fermă,” Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat”.

„Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foştilor torţionari.Iar sub umbrela acestei complicităţi, partidul nostru nu are ce discuta cu preşedintele în problematica Justiţiei”, afirmă liderul ALDE, preşedinte al Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie, săptămâna viitoare.

Citeşte şi: REFERENDUM 2019. Klaus Iohannis invită partidele la consultări joia şi vinerea viitoare. Negocierile încep cu PNL