Liviu Dragnea, o nouă cerere de eliberare din închisoare. Cazul se judecă la Înalta Curte. Primele cuvinte de la încarcerare

Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2020 09:14 // Actualizat: Joi, 30 Ianuarie 2020 10:04 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte al PSD a depus o nouă contestaţie la executarea pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat de jurnaliști care a fost, din punctul său de vedere, miza condamnării sale în dosarul angajărilor ilegale. 

Pe holurile de la ICCJ, Dragnea spus:”Prețul era România!”. El a spus că încă mai crede că un om nu poate fi condamnat decât de o instanță constituită legal. "Am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanță constituită legal. (...) Știu că s-a spus în presa că vreau a ies cu orice preț de la închisoare. Puteam plăti un preț, dar nu am a vrut. Cred că și eu am dreptul la un proces echitabil ca orice om”, a spus Dragnea la sediul ÎCCJ.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a ajuns, joi, la Instanţa Supremă, unde se va lua în discuţie la prim termen contestaţia sa la executare a pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive.

Miercuri, Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie o cerere identică iar apărarea lui Dragnea a recuzat magistratul de la această instanţă, cerere ce a fost respinsă.

În cererea depusă pe 6 ianuarie la ÎCCJ, avocații lui Dragnea arată motivele pentru care au formulat contestația la executare.

"Din Decizia CCR nr. 417 din 3 iulie 2019 rezulta indiscutabil ca sentinta penala prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate si pe care acum o executa strict in temeiul acestei sentinte (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latura penala) a fost pronuntata de un complet nelegal constituit, adica de o instanta care nu este prevazuta de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil", se arata in cererea depusa la Inalta Curte.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajari fictice ÎCCJ Liviu Dragnea teleorman Tribunal Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H