Dragnea: Obiectivul coaliţiei este ca MOŢIUNEA să cadă. Binele public nu înseamnă o alternativă ceţoasă

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că parlamentarii PSD, UNPR şi ALDE vor fi prezenţi, marţi, la plenul comun în care se va dezbate moţiunea de cenzură a PNL, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota moţiunea. 

28 sept. 2015, 12:19
Dragnea: Obiectivul coaliţiei este ca MOŢIUNEA să cadă. Binele public nu înseamnă o alternativă ceţoasă

Liderii coaliţiei s-au întrunit, luni,  în şedinţă şi au reconfirmat decizia de susţinere a Guvernului Ponta şi de respingere a moţiunii de cenzură a PNL, ce va fi dezbătută şi votată marţi în plenul comun.

Mâine vom fi prezenţi pentru a asigura cvorumul în sală, dar n-o să votăm moţiunea de cenzură”, a anunţat Liviu Dragnea, liderul PSD.

„Probabil ca nu vor veni toti parlamentarii nici de la PSD, nici de la UNPR, nici de la ALDE. Este important sa asiguram cvorumul pentru a se finaliza procedura, dar cei care vom fi in sala nu vom vota. (…) Obiectivul nostru este ca moţiunea să cadă”, a adăugat Dragnea.

Dragnea i-a răspuns şi Alinei Gorghiu care îi cerea să aleagă între binele public și egoismul politic de a rămâne la putere.

„Eu am ales de foarte multi ani binele public, poate a fost plecata din tara si nu stie. Binele public inseamna sa ai o guvernare stabila, nu să alegi o alternativă ceţoasă, de fapt o lipsă de alternativă. Noua nu ni se spune ce se va intampla daca va trece motiunea de cenzura, ei spun doar „Dati guvernul jos si mai vedem”. Nu poti să apeşi pe butonul de pauză în ceea ce priveşte funcţionarea României.

Nu voi raspunde la aceste provocari, nu voi raspunde la scandal cu scandal, decât cu  simple constatari. Am constatat si in limbajul ei si în limbajul primului ministru vesnic Predoiu foarte multa educatie, pregatire politica si foarte mult europenism. Adica un limbaj care face bine unui partid si unei tari europene. Atât şi nimic mai mult”, a declarat Dragnea. 

Anunţul lui Tăriceanu

Parlamentarii ALDE vor fi prezenți în sală la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar nu vor vota, a declarat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Vom fi prezenți toți parlamentarii și, pentru că noi considerăm că este mai mult un gest politicianist, decât o dorință reală de dezbatere a unor probleme care vizează actul de guvernare, parlamentarii noștri nu vor vota moțiunea de cenzură”, a afirmat liderul ALDE, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

__________________________________________________________________________

În ceea ce priveşte propunerea deputatului PSD Marius Manolache, care doreşte schimbarea legii de organizare a sistemului judiciar, în sensul ca judecătorii din completele de 5, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să poată decide doar în favoarea inculpaţilor, Dragnea a spus că nu susţine o astfel de iniţiativă legislativă.

„Nu sustinem un asemenea proiect de lege. Nu are nicio logica juridica. Pe de altă parte, ca şi principiu, orice modificare de legislatie intr-un domneiu trebuie facuta cu consultarea celor care activeaza in domeniul respectiv (…) Acest proiect  de lege nu are nici sustinerea mea, nici a PSD si nici a coalitiei. Nu s-a consultat cu mine, nici cu grupul, cu partidul cu atât mai puţin. (…)Regret foarte mult că a apărut acest proiect.” a spus Dragnea.

Proiect de lege controversat referitor la ICCJ, iniţiat de un deputat PSD. Reacţia lui Ponta

Deputaţii jurişti discută, luni, o propunere a deputatului PSD Marius Manolache, prin care acesta doreşte schimbarea legii de organizare a sistemului judiciar, în sensul ca judecătorii din completele de 5, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să poată decide doar în favoarea inculpaţilor. La aceste complete ajung în ultimă instanţă toate marile dosare penale de corupţie, soluţiile date anterior putând fi atacate aici atât de inculpaţi, cât şi de procurori. Spre exemplu, Liviu Dragnea a apărut, luni, în faţa completului de 5.