Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură pentru şefia TVR

Monica Ghiurco, cea de-a două propunere a Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTV, a fost avizată negativ luni de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

11 apr. 2016, 12:15
Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură pentru şefia TVR

Monica Ghiurco a primit 19 voturi ”împotrivă” şi 18 ”pentru”, avizul fiind consultativ.

Parlamentarii PSD au „serioase” rezerve împotriva Monicăi Ghiurco, candidat la preşedinţia SRTv, şi ar putea să voteze împotrivă, în condiţiile în care aceasta s-ar afla în proces cu televiziunea publică, a declarat luni preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

„Nu ştim ce se va întâmpla în comisie. Am înţeles de la unii colegi că există rezerve serioase în ceea ce priveşte votul pentru doamna Ghiurco, pentru că am înţeles că este în proces chiar cu TVR-ul şi toţi colegii au spus că nu prea au cum să o voteze, pentru că e la nelalocul ei această situaţie. (…) Au deja serioase semne de întrebare. şi senatorii şi deputaţii au serioase rezerve în privinţa asta şi este foarte posibil să voteze împotrivă”, a precizat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, conform Agerpres.

Citeşte şi: Parlamentul se reuneşte luni pentru decide asupra validării Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general TV

Gorghiu: PNL o susține pe Monica Ghiurco la conducerea SRTv

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că liberali susțin numirea jurnalistei Monica Ghiurco la șefia TVR, punctând că PSD refuză să deblocheze activitatea televiziunii publice.

„O să încep cu un subiect pe care eu îl consider mult prea important ca să nu se ia o decizie astăzi în plenul reunit al Parlamentului, vorbesc de soluția pe care trebuie să o votăm pentru conducerea televiziunii publice. Am constatat cu aceeași surprindere, ca de fiecare dată, cum conducerea PSD refuză să deblocheze activitatea TVR, găsind de fiecare dată tot felul de pretexte pentru a nu vota un candidat, care nu e al PNL”, a afirmat Gorghiu la Parlament.

Ea a adăugat că decizia PNL este aceea de a susține propunerea Consiliului de Administrație, respectiv pe Monica Ghiurco.

„Sper ca toate grupurile politice parlamentare — mai puțin cel al PSD, care funcționează după legea: dacă nu e pesedist, nu e bine — să voteze această propunere, pentru că altfel intră în colaps TVR și nu vreau să mă fac vinovată de așa ceva. Dacă domnul Dragnea își asumă, foarte bine, tot PSD să își asume treaba asta de frica faptului că nu vor avea platforma TVR ca platformă politică și de propagandă în campania politică din locale și parlamentare”, a spus Gorghiu.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc luni în şedinţă comună pentru a vota asupra propunerii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice — Monica Ghiurco.

De la ora 18,00, plenul reunit să decidă prin vot secret dacă Monica Ghiurco va ocupa funcţia de preşedinte-director general al SRTv.

Monica Ghiurco a fost propusă la conducerea TVR în urma votului exprimat miercurea trecută de membrii Consiliului de Administraţie. Ea a primit şapte voturi, iar Irina Radu şase voturi.