Liviu Dragnea „plăteşte” încă pentru interviul din iunie. De două luni iese afară doar o oră pe zi

Liviu Dragnea încă suferă de pe urma interviului acordat în urmă cu două luni pentru Realitatea Plus. Între multe altele, din data de 26 iunie fostul lider PSD nu mai părăseşte celula decât o oră pe zi.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 20:16
Liviu Dragnea „plăteşte” încă pentru interviul din iunie. De două luni iese afară doar o oră pe zi

Pe lângă retragerea dreptului la pachete, Dragnea a mai primit și o sancțiune administrativă, prin ordin al directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin care i s-a retras și dreptul la muncă. Această sancțiune administrativă nu a fost contestată de Liviu Dragnea, el sperând ca decizia să fie anulată cât mai curând, potrivit gandul.info.

Liviu Dragnea a contestat însă prima sancțiune disciplinară – „retragerea dreptului la pachete” – la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, potrivit prevederilor legii. Judecătorul a admis, în parte, contestația și a redus perioada la jumătate.

Numai că reprezentanții penitenciarului au contratacat și au atacat în instanță această decizie. Astfel că „războiul pachetelor” continuă, iar termenul acestei acțiuni, la Judecătoria Sectorului 5, este data de 8 septembrie, atunci când Liviu Dragnea va afla dacă judecătorii îi vor da sau nu dreptate.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat, după ce Realitatea Plus a anunţat un interviu din închisoare cu Liviu Dragnea, că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online.

Dar Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat cu totul altceva, menționând că directorul penitenciarului a aprobat acel interviu controversat.

Directorul penitenciarului e cel care a aprobat lista cu persoanele cu care ai dreptul să ai contact telefonic, iar el a aprobat cererea jurnalistului de la Realitatea Plus. Convorbirea s-a desfășurat online, ca în cazul în care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discuția pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut să întrerupă această convorbire, lucru care nu s-a întâmplat. Dar, iată că acum Liviu Dragnea are această restricție la muncă„, a declarat Flavia Teodosiu.