Liviu Dragnea, primul interviu din puşcărie: „Majoritatea îi ciuguleşte din palmă lui Iohannis. Nu m-au îngenuncheat, nu m-au înfrânt”

25 06. 2020, 14:40

UPDATE. Deși Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că nu a aprobat nici un interviu, dar că a permis fostului lider PSD să vorbească online cu apropiații, așa cum prevede legea, la penitenciarul Rahova a început o anchetă de proporții. Stiripesurse.ro a aflat că, joi seară, după apariția la TV a interviului, o ‘armată’ de funcționari de la ANP și Ministerul justiției au descins la pușcăria de la marginea Capitalei pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Cine a dat aprobarea, dacă s-a respectat legea și dacă există hârtii doveditoare în acest sen.

Aproape 20 de persoane, printre care șeful Direcției Inspecție Penitenciară, șeful Direcției de combatere și prevenire a terorismului și șeful Direcției siguranță și regim penitenciar, sunt acum la Penitenciarul Rahova pentru a afla răspunsuri, după ce interviul cu Liviu Dragnea a provocat un adevărat scandal.

ŞTIREA INIŢIALĂ. „Oricine zâmbeşte aici, zâmbeşte amar, dar asta nu înseamnă că m-au îngenuncheat sau m-au înfrânt„, a declarat Liviu Dragnea, în primul interviu din închisoare. Fostul lider al PSD a vorbit despre preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu are în momentul de faţă un oponent capabil să-i înfrâneze pornirile dictatoriale. „Nu ţin neapărat să supăr sau să jignesc pe cineva, dar Klaus Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele şi atitudinile dictatoriale. Şi de ce să iasă unul în piaţă şi să vorbească săptămânal la televizor, să arate nişte lucruri evidente? Şi atunci cel mai bine se întâmplă nişte abuzuri, şi anume îmi este luat un drept, de a putea comunica, dreptul la a vorbi liber, pentru a nu deranja. Este foarte simplu. Majoritatea îi ciuguleşte din palmă, şi lui, şi Guvernului„, a mai spus Dragnea. De altfel, fostul lider al PSD s-a plâns că în cele 13 luni de când se află în închisoare nu a avut voie să vorbească cu presa.

Citeşte şi Eugen Teodorovici: Când spunea Liviu Dragnea „Culcat!”, Ciolacu și Stănescu erau nu culcat, erau sub mochetă

Dragnea: „Kovesi l-a sunat pe Coldea că mă bagă la puşcărie”

„Despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dâncu. Primele explicaţii despre acest sistem ocult mi le-a făcut prietenul meu Vasile. Din discuţiile pe care le avea cu cei de la SRI, cu Coldea. Nu mi-a spus lucruri nerealiste, ele s-au adeverit. Să vă dau un exemplu.

Eram la Antena 3, în ziua în care a mers ANAF în control acolo. Vasile Dâncu şi cu Florian Coldea se uitau la emisiune, iar în timpul emisiunii doamna Kovesi l-a sunat pe domnul Coldea că mă bagă la puşcărie pe mine şi pe familia mea, cum îmi permit eu să merg să apăr o televiziune împotriva dumneaei?„, a mai dezvăluit Dragnea.

Administraţia Penintenciarelor spune că interviul e ilegal

De remarcat că Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat, după ce Realitatea Plus a anunţat interviul din închisoare cu Liviu Dragnea, că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. Aceasta în condiţiile în care cea care a realizat interviul, fosta consilieră a lui Dragnea, Anca Alexandrescu, afirmă că abia joi dimineaţă i s-a aprobat interviul, înregistrat pe Skype.

Având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor informaţii privind intermedierea unor comunicări între reprezentanţi mass-media şi persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online). În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi, implicit, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menţine rezoluţia amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacţiunii cu terţi din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic„, a anunţat ANP.