Liviu Dragnea: PSD ar putea depune, în toamnă, un proiect privind salarizarea bugetarilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că sunt șanse ca un proiect de lege privind salarizarea bugetarilor să fie depus în sesiunea parlamentară din toamnă.

20 apr. 2016, 12:18
Liviu Dragnea: PSD ar putea depune, în toamnă, un proiect privind salarizarea bugetarilor

Există șanse să putem depune chiar în sesiunea din toamnă acest proiect de lege, care până la urmă va întruni cvorum. Am văzut și eu că nu a fost cvorum astăzi, asta nu înseamnă că nu putem lucra la proiectul de lege. Putem în această perioadă să lucrăm, nu neapărat în Parlament, la acest proiect de lege mai multe forțe politice responsabile împreună cu partenerii sindicali, neplecând de la zero, pentru că totuși există un proiect de lege pe care îl elaborase Guvernul dinainte, care sigur poate fi rediscutat„, a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a precizat că miercuri s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor sindicate, care s-au arătat „foarte nemulțumiți” după întâlnirea pe care au avut-o cu noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, cu privire la legea privind salarizarea bugetarilor.

Dragnea a menționat că la începutul săptămânii viitoare va avea loc o discuție în partid, dar și cu reprezentanții ALDE și UNPR, pe această temă.

Au spus că nu au înțeles nimic, nu le-a spus nimic. Sunt nemulțumiți pentru faptul că proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor încă nu se naște. Nu mai au încredere că Guvernul va face așa ceva. Ne-au rugat să ne gândim în mod serios la varianta prin care Parlamentul, cu inițiativă parlamentară, să lucreze împreună cu ei la acest proiect de lege. Le-am spus că o să le răspundem săptămâna viitoare. La începutul săptămânii viitoare vom avea o discuție și în partid, și cu colegii noștri din ALDE și UNPR pentru asta, și cu specialiștii noștri, pentru că, într-adevăr, dacă Guvernul nu se hotărăște și nu are un punct de vedere coerent, și se pare că nu au reușit până acum, s-ar putea ca Parlamentul să fie singura modalitate prin care sistemul bugetar să fie reașezat după niște valori și criterii corecte în România„, a spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Noul ministru al Muncii, primul anunţ pe tema salarizării. Se pregăteşte o nouă ordonanţă