Liviu Dragnea: PSD nu şi-l mai asumă pe Tudorel Toader. Pentru mine, acest om nu mai e aşa important

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că PSD nu şi-l mai asumă pe Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei şi că pentru el acest om nu mai e aşa important. Liderul social-democrat a mai spus că cele două Coduri penale vor fi modificate de Parlament prin lege.

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 13:12
Liviu Dragnea: PSD nu şi-l mai asumă pe Tudorel Toader. Pentru mine, acest om nu mai e aşa important

„Nu e ministrul meu (Tudorel Toader – n. red.). A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă”, a declarat Liviu Dragnea. „Îl considerați prea important pe acest om, eu nu”, a mai spus liderul PSD, despre Tudorel Toader.

Întrebat dacă cele două Coduri penale vor fi adoptate până la urmă în Parlament, Dragnea a răspuns: „Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, miercuri, că procedura parlamentară este calea de urmat pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală.

„Am citit astăzi în presă o declaraţie a cuiva, chiar nu ştiu cine, din conducere (…) care a spus că proiectele de lege vor fi reluate în procedură parlamentară. Şi asta este calea de urmat. Dumneavoastră ştiţi că în procedură de urgenţă o lege poate fi adoptată mai rapid decât o ordonanţă de urgenţă”, a declarat Tudorel Toader, la Parlament, citat de Agerpres.

De asemenea, Toader a comentat şi acuzaţiile liderului PSD Liviu Dragnea, conform cărora i-a „păcălit” spunând că vrea să adopte ordonanţe privind Justiţia. 

„Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Pentru că nu îmi permit. Nu cred că e necesar să explice eu, necesar e să explice dânşii”, a spus Tudorel Toader.