Liviu Dragnea, răspuns la atacul lui Klaus Iohannis la summit-ul PPE: Îi e lene şi să vorbească. A semnat ieri bugetul, un efort

Publicat: Sâmbătă, 16 Martie 2019 13:43 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Martie 2019 15:58 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a recţionat sâmbătă, la Snagov, după atacul preşedintelui Klaus Iohannis din cadrul discursului de la sumit-ul PPE. Liderul PSD îl numeşte "leneş" pe şeful statului şi spune că din cauza faptului că a semnat târziu legea bugetului de stat, copiii vor primi alocaţiile mărite cu întârziere. 

Social-democraţii când vorbesc despre patriotism vorbesc din suflet, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în replică la acuzaţiile de "ipocrizie şi fals patriotism" lansate de şeful statului, Klaus Iohannis, la adresa Partidului Social Democrat.

"Pentru Iohannis am o singură replică: să nu se mai înece când vorbeşte despre România, asta aş vrea. Iohannis nu poate critica pe nimeni, este ultimul care poate critica pe cineva pentru patriotism. Noi, când vorbim de patriotism, vorbim din suflet. Sigur că ne atacă mulţi, sigur că ne vor ataca mulţi, dar este ţara noastră, pe care o iubim, pe care vrem să o apărăm, care vrem să fie o ţară care să aibă respect din partea tuturor, aşa cum şi noi arătăm respect. O ţară în care vrem ca copiii noştri să aibă drepturi egale cu copiii din UE, în care vrem ca firmele cu capital românesc să fie tratate egal, aşa cum şi noi tratăm cu respect toate companiile străine care vin în România. Vrem ca pensionarii din România să aibă pensii decente, să nu mai aibă grija zilei de mâine (...) - am crescut şi vom creşte pensiile în continuare, în pofida minciunilor lui Iohannis şi ale celorlalţi de lângă el. Salariile din România trebuie să fie mai mari, au început să crească şi le vom susţine creşterea. (...) Nu avem dreptul să stăm de-o parte şi nu vom sta de-o parte deloc. Pentru Sănătate să alocăm mai mulţi bani, cum am alocat în acest an, peste 7 miliarde de lei pentru programe de sănătate, pentru viaţa românilor, pentru Educaţie, vom continua programele în acest sens, pentru investiţii", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul Conferinţei extraordinare de alegeri a Organizaţiei PSD Ilfov, întrebat cum comentează declaraţiile şefului statului care îl acuză de "ipocrizie şi fals patriotism".

Liderul social-democraţilor a subliniat că, dacă nu ar fi fost blocajele permanente ale lui Iohannis şi ale Opoziţiei, poate "în România ar fi fost şi mai bine decât am reuşit noi în aceşti doi ani".

"Miza este uriaşă. Noi nu avem mize pentru familii politice europene, nu avem mize să dăm bine la alţii, nu avem mize să ne punem bine cu unii şi cu alţii. Miza noastră este România", a subliniat Liviu Dragnea.

Anterior, Liviu Dragnea declarase: "Ieri, preşedintele, care se îneacă, constat azi că îi e lene să şi vorbeacă, a semnat bugetul Românei. Nu ştiu cum a reuşit ieri să îl semneze, adică să faci un asemenea efort, să iei un stilou să semnezi îţi trebuie mult. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii români ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie, primarii lucrau pe programe finanţate pe acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze. Sunt români care vor scăpa de moarte prin aceste programe pe care le finanţăm. Începînd de ieri, de când acest leneş a semnat bugetul, este disponibil fondul de dezvoltare".

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și, folosindu-se de o retorică anti-europeană, încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. "A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul", a spus Klaus Iohannis, care a completat că "dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost creata UE, sa ataci instituţii care îţi critica derapajele, apoi să ceri votul oamenilor pentru a-ţi trimite oamenii la instituţii europene".

"Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns și sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România. Observăm că unele partide și mă refer la PSD au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică anti-europeană încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. Este modul cinic și iresponsabil de a face politică. (...)A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. România este Europa și Europa este România. România noastră, România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiție independentă și stat de drept. Acesta este motivul pentru care Românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, oameni liberi, egali în drepturi cu ceilalți europeni. Este calea pe care doresc să continue, și sunt convins că vor respinge populismul", a mai spus şeful statului.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Liviu Dragnea PSD PSD populism
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 02:03
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Păi și GUNOIU ăsta este scump, numai că vă faceți că nu vedeți!Băi
,
băiat de milițian din Gratia
,
REPETENT la facultatea aflată în aceeași clădire cu a mea
,
CÂND
ai de gând să te maturizezi?


Nu vezi că ești grețos de penibil
???
16 mar 17:24
Răspunde | Votează email 0 email
Pensionarii Saraci , Mananca nu mult
S-a Scumpit Retroactiv , Gunoiul cu o noua taxa Suplimentara , alaturi de Contractele Obisnuite pentru Gunoi , dinnainte de 1989 , pentru Oamenii de la Blocuri , Case . Si in loc sa cheltuiasca pentru Mancare , mai mult trebuie sa cheltuiasca pentru Gunoi ( Habitat ) .
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H