Liviu Dragnea respinge invitaţia lui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Unde merge şeful PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu va accepta invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a asista la parada militară prilejuită de Ziua Naţională a României la Arcul de Trimf, în Capitală. Potrivit presei, Liviu Dragnea, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Mihai Tudose vor asista la parada militară de la Alba Iulia.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 14:00
Liviu Dragnea respinge invitaţia lui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Unde merge şeful PSD

Liviu Dragnea a declarat că nu a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a asista la parada militară de 1 Decembrie, de la Arcul de Trimf pentru că „nu cred în ea”.

„O să merg la paradă. Undeva, în ţară… O să discutăm la partid şi o să vedem care e cel mai bun lucru”, a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit Adevarul, premierului Mihai Tudose, alături de şefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor asista la parada militară de la Alba Iulia, al cărui desfăşurător ar fi fost schimbat total. 

După ce iniţial organizatorii trecuseră în program o „defilare militară” pe Bulevardul „1 Decembrie 1918″, miercuri, 22 noiembrie, în cadrul unei şedinţe operative desfăşurate la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, s-a discutat despre o paradă mult mai mare. 1500 de soldaţi, tehnică militară, cai şi chiar avioane MIG şi elicoptere vor fi incluse în noul program al manifestărilor militare. 

La şedinţa tehnică de miercuri au participat toate instituţiile implicate în desfăşurarea evenimentului sub coordonarea generalului de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj Napoca. Au fost stabilite unităţile militare şi instituţiile care vor defila, precum şi ordinea în care o vor face. De asemenea, s-a stabilit traseul pe care se va face intrarea şi retragerea participanţilor la paradă. Pe un trailer, va fi adus şi un tanc de dimensiuni impresionante.

La paradă vor participa următoarele unităţi militare şi instituţii: Batalion 811 Infanterie Dej, Batalion 812 Infanterie Bistriţa, Batalion 17 Vânători de Munte, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionul 136 Geniu „Apulum”, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Academia Forţelor Terestre, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Român de Informaţii şi Poliţia Locală.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale. Miercuri, invitarea preşedinţilor celor două Camere a fost confirmată chiar de către şeful statului.

În 2016, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.