Liviu Dragnea: Schimbarea destinaţiei imobilelor, a porturilor se va face doar prin Hotărâre de Guvern

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că are în vedere să introducă în proiectul privind descentralizarea o prevedere potrivit căreia schimbarea destinaţiei unui imobil să se poată face prin hotărâre de Guvern, transmite Mediafax.

04 nov. 2013, 15:43
Liviu Dragnea: Schimbarea destinaţiei imobilelor, a porturilor se va face doar prin Hotărâre de Guvern

„Nu poate fi înstrăinat niciun teren, pentru că orice imobil care se transferă prin această lege (proiect de lege privind descentralizarea – n.r.) îşi păstrează obligatoriu destinaţia. E vorba nu numai de porturi, ci de orice imobil mic, mare, teren, clădire, bază sportivă, tabără”, a spus Dragnea.

El a admis totuşi că schimbarea destinaţiei imobilelor este permisă în actuala formă a proiectului în situaţii „bine fundamentate”.

„Nu va fi permisă schimbarea destinaţiei (imobilelor – n.r.) decât în situaţii bine fundamentate şi ne gândim să introducem în lege «prin hotărâre de Guvern», ca să avem siguranţă foarte mare”, a spus Dragnea.
Vicepremierul a făcut aceste afirmaţii cu referire la amendamentul pe care PDL i l-a transmis pe fond şi care priveşte descentralizarea porturilor. Dragnea a spus că principala observaţie de fond pe care PDL a ridicat-o cu privire la proiectul descentralizării o reprezintă transferul porturilor şi a precizat că această discuţie va fi finalizată în perioada următoare.

Liviu Dragnea a admis că există şi argumente potrivit cărora porturile nu ar trebui transferate către autorităţile locale.

„Ca să nu se transfere, prima condiţie ar fi ca porturile să arate foarte bine şi să fie zone de dezvoltare economică, ori porturile nu sunt în situaţia asta. Nefiind transferate ca şi proprietate a terenurilor la consiliile locale, acestea nu ar putea depune proiecte pentru finanţare europeană”, a spus Dragnea, care a susţinut că, odată transferate, porturile pot deveni surse de dezvoltare pentru zonele respective.

În ceea ce priveşte finanţarea porturilor, Dragnea a spus că această problemă „merită discutată”.

 

VEZI SI:

Asumarea răspunderii pe descentralizare, în Parlament în jur de 15 noiembrie