Liviu Dragnea: Klaus Iohannis a stat 15 minute cu Sorin Grindeanu. Probabil vineri va anunţa decizia sa VIDEO

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis nu i-a transmis nicio motivaţie în cazul respingerii propunerii Sevil Shhaideh.

29 dec. 2016, 16:16
Liviu Dragnea: Klaus Iohannis a stat 15 minute cu Sorin Grindeanu. Probabil vineri va anunţa decizia sa VIDEO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că „tăcerea” preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa unei posibile nominalizări a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă “o bătaie de joc la adresa românilor”, iar şeful statului i-ar fi spus lui Grindeanu că ar putea anunţa vineri ce decizie va lua în privinţa propunerii.

„Comportamentul lui Klaus Iohannis este o bataie de joc la adresa romanilor. Face tot posibilul ca o mare parte din programul nostru de guvernare să nu fie aplicat, ca românii să nu beneficieze de măsurile noastre. La 20 de zile de la alegeri nu avem un guvern. A spus ca ne-a trimis o adresa în care ne-a explicat respingerea lui Sevil Shhaideh, dar nu am primit decât o informare că nu este de acord cu propunerea şi solicita să se facă altă propunere”, a subliniat Dragnea la România TV.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale: Habar nu am, nu ştim unde ne duce viaţa

Practic, liderul PSD a infirmat ştirea pe surse care a fost vehiculată în presa în care se prezentau câteva dintre motivele pentru care prima propunere a coaliţiei PSD-ALDE a fost respinsă.

În scrisoarea semnată de consilierul juridic al lui Klaus Iohannis, șeful statului și-ar fi motivat refuzul prin „rațiuni de stat”. Mai exact, relația soțului lui Sevil Shhaideh cu regimul de la Damasc, apartenența României la NATO și relația cu Statele Unite au contribuit la decizia președintelui, arată digi24.

Liviu Dragnea a subliniat că Sorin Grindeanu a stat la Palatul Cotroceni cu preşedintele Iohannis 15 minute, iar cel mai probabil mâine va anunţa decizia sa.

Citeşte şi: Sevil Shhaideh: N-am înţeles de la preşedintele Iohannis că ar fi o problemă, că ar fi vorba de un refuz

Ce i-a spus la telefon preşedintele Iohannis lui Sevil Shhaideh

„Am primit telefon de la presedinte în care mi-a transmis să fiu pregatita cu temele de discutie cu privire la  buget, programul de guvernare şi tot ce presupune acest program. Nu stiu să interpretez tonul conversatiilor la telefon. Cred că a fost normala, naturala. Chiar vorbea de cum vom investi guvernul. Nu am inteles ca ar fi o problema, că ar fi un refuz”, a subliniat Sevil Shhaideh.

Prima propunere a coaliţiei PSD-ALDE a declarat că se cunoaşte cu preşedintele Iohannis încă de pe vremea în care era primar.

„În discutia cu mine nu a fost vorba de vreun refuz pe tema soţului. Am fost în atâtea instituţii publice şi cred că ne-au verificat cu temeinicie. Refuz să cred ca această discuţie în jurul sotului meu are un procent de adevăr. Sotul a zis că mergem înainte, cu capul inainte”, a punctat Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea – După Anul Nou nu mai pot ţine oamenii să nu iasă în stradă.

„De câteva zile fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii in stradă. Sunt din ce in ce mai multi hotarati sa iasa in stradă. Daca refuză, mergem la suspendare. Vom ultiliza orice mijloc constitutional pentru a debloca aceata ţară.

„Iohannis e direct interesat ca de la 1 ianuarie 2017 taxa de sanatate pentru cei cu salarii mai mari de 15.000 de lei se plafoneaza, iar noi nu suntem de acord. Iohannis are un salariu mult mai mare, el e intersat sa plateasca mai putin. Un salariat care are 2.000 de lei statul îi ia 49%, iar cei care au 13.000 de euro platesc 30%. Astea sunt solutiile pe care noi vrem sa le aplicam, dar ei nu. O lună este pierdută. Legea cu eliminarea celor 102 taxe, nici acum nu vrea sa o promulge, cauta solutii sa o atace, pentru ca romanii sa stea umiliţi la cozi”, a declarat Dragnea.

Sevil Shhaideh consideră că a fost nominalizată de Dragnea pentru că i-a câştigat încrederea liderului PSD în anii de lucru împreună. „Într-un an lucram la legile descentralizarile şi am stat amandoi si am lucrat 48 de ore fara intrerupere. Nu am cedat şi nu am iesit pana nu am terminat”.

Despre refuzul lui Iohannis

„Personal ma asteptam asa cum am vorbit la teelfon si am stat 5 zile si am lucrat in continu sa-mi zica dacă am ceva…măcar din politeţe”.

Am primit telefoane, mesaje şi am ajuns sa ne speriam. Mesajele au ajuns pe FB copiilor si pe FB sotului. Nu vreau sa reproduc ca sa nu dam idei altora, dar nu este normal. Cele mai multe amenintari au venit dupa refuzul lui Iohannis.

Liviu Dragnea, despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

„Nu trebuie sa luam în ras ce incepe sa apara. Mie mi-a spus Ghita acum 2-3 sapt, dupa alegeri, despre aceste presiune, dar am primit din foarte multe locuri din tara de la multi oameni ca au fost presati sa spuna ceva despre mine. Eu personal nu ma tem, insă ma tem sa nu fie adevarată aceasta practica, atunci daca se da cortina  la o parte o sa vedem o grozavie.

Liderul PSD a declarat că Sorin Grindeanu nu este omul serviciilor. „Categoric nu. A fost in comsia SRI dintr-o intamplare. Or fi unii, dar nu putem spune ca toti cei din comisie sunt securisti sau acoperiti”.

Cel mai cautat politician, Sevil Shhaideh, omul pe care preşedintele l-a respins fara nicio explicatie oferita românilor, va fi în studioul România TV. Sevil Shhaideh vorbeste despre amenintarile cu moartea, despre rolul din viitorul Guvern, dar si despre dialogul avut cu presedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis le-a motivat liderilor PSD şi ALDE respingerea lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh vine în această seară la Ora de vârf pentru a arăta de ce Iohannis a refuzat prima propunere facuta de liderul PSD Liviu Dragnea.
 

Şeful PSD va spune si ce contine corespondenta dintre liderii PSD-ALDE si seful statului. De asemenea, Liviu Drgnea dezvaluie planul viitorului guvern cu pensiile si salariile romnailor.

Citeşte şi: De ce a renunţat PSD la propunerea lui Sevil Shhaideh: „A primit ameninţări cu moartea. Ei şi familiei ei le e frică să iasă din casă”

Sevil Shhaideh l-a anunţat pe Liviu Dragnea că nu mai vrea să fie propusă de coaliţia pentru guvernare PSD – ALDE pentru funcţia de prim ministru după ce, la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge propunerea, a primit, atât ea, cât şi membrii familiei sale, mai multe mesaje de ameninţare, inclusiv cu moartea.

Liviu Dragnea a anunţat miercuri, în cadrul conferinţei de presă în care a anunţat că îl propune pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim ministru, că a renunţat la varianta Sevil Shhaideh la solicitarea acesteia.

„Varianta cu doamna Sevil Shhaideh am avut-o în minte până azi noapte, când am avut o discuţie cu ea şi mi-a spus nişte lucruri pe care îmi doresc să aibă puterea să meargă la un post TV şi să le spună. De ieri, după anunţul preedintelui, a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea şi ea, şi soţul, şi copiii. Le e frică să iasă din casă. Deşi este un om care s-a născut, a crescut şi a muncit în această ţară. Mi-a sus că nu poate merge înainte în acest război pe care nu îl mai poate duce. Mi-a spus că tot ce a apărut sunt numai invenţii, dar faptul că demnitatea unui om a fost aşa călcată în picioare şi că siguranţa unui om este pusă în pericol nu poate rpmâne aşa. Cei care au întreţinut această campanie vor da mai devreme sau mai târziu socoteală Nu putem menţine propunerea iniţială. Şi a trebuit să decidem dacă facem o altă propunere”, a declarat Liviu Dragnea.