Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, în vizită la Iaşi. Liderul PSD, huiduit la terminarea conferinţei

Liderul PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă au ajuns sâmbătă la Iaşi pentru a participa la o acţiune politică prin care şeful interimar al PSD Iaşi, Maricel Popa, va fi confirmat în funcţie. Înaintea mitingului PSD, mai mulţi protestatari şi-au facut apariția lângă Teatrul Luceafarul şi au scandat lozinci anti-PSD, potrivit Ziarul de Iași. Unii au forţat gardurile amplasate de jandarmi. De asemenea, cei care cer autostrăzi în Moldova au au intrat în conflict cu jandarmii.

RomaniaTV.net
20 apr. 2019, 11:29
Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, în vizită la Iaşi. Liderul PSD, huiduit la terminarea conferinţei

UPDATE: Liderul PSD Liviu Dragnea a fost huiduit şi la ieşirea din Teatrul Luceafărul din Iaşi, unde s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană a PSD. Protestatarii au strigat „Şobolanule” şi „Iaşiul nu te vrea”, liderii social-democraţi plecând cu un microbuz, conform news.ro.

Dragnea a ieşit din incinta Teatrului Luceafărul din Iaşi în jurul orei 18.30, fiind aşteptat de sute de oameni, care l-au huiduit şi au scandat împotriva sa. Pentru a acoperi vacarmul, şefii ieşeni social-democraţi au apelat la o fanfară din judeţ.

Liviu Dragnea, reacție furtunoasă la protestele anti-PSD: ‘Ei și cei care îi trimit aici sunt ciuma roșie’. Atac la adresa lui Augustin Lazăr

Dragnea, însoţit de ceilalţi lideri PSD, a urcat într-un microbuz adus în faţa treptelor teatrului, şeful social-democrat evitând, astfel, contactul cu protestatarii, aflaţi la 30 de metri distanţă.

În momentul în care microbuzul părăsea esplanada din faţa Teatrului Luceafărul, oamenii au strigat „Şobolanul” şI „Iaşiul nu te vrea”.

Protestul de la Iaşi s-a încheiat în jurul orei 18.40, după care jandarmii au început să ridice gardurile metalice instalate în zonă încă de sâmbătă dimineaţă.

UPDATE: Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un atac la adresa Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat activitatea ministrului Sănătății

„I-am văzut că sunt foarte nervoși, în frunte cu Iohannis și te întrebi: de ce e omul ăla atât de nervos alături de slugile lui? Concluzia mea este că ei sunt nervoși pentru că nu vor ca românii s-o ducă mai bine. Este singura explicație pe care mi-o dau. Numai dacă îți urăști propriul popor atât de mult cât o fac ei, poți să fii nervos și să blochezi toate aceste măsuri care aduc bunăstare românilor. L-am văzut că ne-a atacat pe Sănătate. Să-i fie rușine ! Uită cu cât cinism câte spitale a închis partidul pe care l-a condus. A uitat câte spitale am redeschis noi, câte investiții am făcut în spitale. Numai în acest an sunt 16 miliarde de lei în plus la Sănătate, față de ce-a făcut Cioloș. A uitat că am mărit salariile la medici și la personalul medical,” a spus Liviu Dragnea la Conferinţa extraordinară a organizaţiei judeţene a PSD Iași.


UPDATE: Viorica Dăncilă spune că Opoziţia a tăiat pensiile şi salariile românilor

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că liderii Opoziţiei au uitat că au tăiat pensiile şi salariile românilor, motiv pentru care va adopta o ordonanţă de urgenţă să le dea „gratuit lecitină ca să aibă memoria mult, mult, mult mai bună”.

„Ei au tăiat pensii şi salarii, noi am crescut pensii şi salarii. Dar acest lucru mă face avem o nouă iniţiativă – să trimitem către PNL, către USR, să facem o ordonanţă de urgenţă prin care să le dăm gratuit lecitină ca să aibă memoria mult, mult, mult mai bună. Ei poate uită, dar cei care au trecut prin aceste situaţii neplăcute, cei care au fost umiliţi cu siguranţă nu o să uite”, a spus Dăncilă.

Ea le-a cerut social- democraţilor să fie mândri că sunt membri PSD.

„De fiecare dată să spuneţi cu mândrie că sunteţi membri PSD. PSD nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor. Dimpotrivă”, a adăugat ea.

Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi alţi lideri PSD continuă turneul în Moldova de promovare a partidului înaintea alegerilor europarlamentare. După ce vineri au fost prezenți la Botoșani, liderul PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au ajuns sâmbătă la Iași, acolo unde are loc un miting de susținere a partidului. 

Aproape 2.000 de membri şi susţinători ai PSD l-au aşteptat pe şeful PSD în faţa Teatrului Naţional Luceafărul din Iaşi, în timp ce aproximativ 400 de persoane au manifestat în aceeaşi zonă împotriva sa şi a social-democraţilor. Protestatarii au scandat ”Hoţii”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”Jos Dragnea” şi au huiduit îndelung. „Bine ai venit, nimicule, în Moldova”, scria pe pancarta unuia dintre manifestanți.

Conform Ziarul de Iaşi, unii protestatari au încercat să rupă cordonul făcut de jandarmi și gardurile instalate pentru protecția liderilor social – democrați şi să intre cu pancarte în locul în care urma să aibă loc mitingul PSD. Jandarmii i-au oprit.