Liviu Dragnea: Sunt majorităţi politice PSD – PPDD în cinci judeţe, altele posibile în 15 judeţe

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat joi, la Tulcea, că PSD a format deja cu PP-DD majorităţi politice în administraţiile publice din cinci judeţe, discuţii similare având loc şi în cel puţin alte 15-16 judeţe, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 18:55
Liviu Dragnea: Sunt majorităţi politice PSD – PPDD în cinci judeţe, altele posibile în 15 judeţe

‘Avem în cinci judeţe deja discutate şi constituite majorităţi cu PP-DD în administraţiile publice. Putem face acelaşi lucru cu PP-DD cred că în 15 sau 16 judeţe. În restul judeţelor, nu putem constitui majorităţi nici cu PP-DD, dar avem judeţe, cum este Teleorman, unde PSD are majoritate la Consiliul Judeţean şi are şi municipiul reşedinţă de judeţ. Sunt în continuare judeţe unde este nevoie de aceste majorităţi’, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democrat a explicat necesitatea acestor alianţe prin nevoia de a duce la capăt proiectele începute şi anunţate alături de PNL, în cadrul USL, astfel încât populaţia să nu-şi piardă încrederea în politicieni. ‘Prin negocierile cu PP-DD încercăm să păstrăm aceste majorităţi, să ducem la capăt proiectele prezentate electoratului alături de PNL, în condiţiile în care pentru acest lucru este nevoie de majorităţi. (…) Sunt greu de explicat ultimele acţiuni politice ale lui Crin Antonescu, dar cert este că noi încercăm să mergem mai departe, să ducem la capăt măcar spiritul USL şi proiectele pe care oamenii le-au votat în proporţie covârşitoare’, a spus preşedintele executiv al PSD.

Acesta a vorbit şi despre posibilitatea unei colaborări la nivel parlamentar cu un grup de politicieni condus de fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu.