Liviu Dragnea: Tăriceanu nu ar trebui să demisioneze. Noi îl susţinem

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu trebuie să demisioneze, după ce procurorii DNA au început urmărirea sa penală.

25 mai 2016, 12:09
Liviu Dragnea: Tăriceanu nu ar trebui să demisioneze. Noi îl susţinem

„Cred că nu ar trebui să demisioneze Tăriceanu. Este o decizie a dumnealui până la urmă pe care eu şi colegii mei i-o vom respecta. Nici nu am apucat să vorbim. O să vorbim când ne vedem în Bucureşti.”

Liderul PSD a ţinut să adauge că social-democraţii îl susţin pe Tăriceanu. „A explicat că nu vrea să cedeze şi noi îl susţinem în continuare”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea, a opinat, marţi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, faţă de care procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale, poată să conducă Senatul şi în această situaţie, scrie Agerpres.

Aflat într-o vizită la Cugir şi întrebat de presă cum comentează cazul lui Călin Popescu Tăriceanu şi dacă crede că acesta mai poate să se afle în fruntea Senatului în situaţia în care procurorii au dispus faţă de el urmărirea penală, liderul PSD a răspuns afirmativ.

Citeşte şi:  Dragnea şi Tăriceanu au discutat despre o moţiune de cenzură: E posibil ca Iohannis să-l propună premier tot pe Cioloş

‘Eu cred că da’, a declarat Dragnea.

De asemenea, preşedintele PSD a mai spus că nu crede că acest lucru este o bilă neagră pentru Senat.

‘Bilă neagră la cine? (…). ştiţi ce este cel mai important pentru Parlament? Să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine. Eu nu mai susţin această idee cu bile albe şi bile negre’, a spus Dragnea.

La reacţia unui jurnalist, că poate dă prost această situaţie în faţa cetăţenilor, liderul social-democrat a susţinut că asta se decide prin vot.

„Asta decid cetăţenii prin vot. Nu câteva voci. Şi atunci, dacă noi avem alegeri peste câteva zile, este primul test. Repet, dincolo de cazul domnului Tăriceanu, ideea ca Parlamentul României, cea mai importantă instituţie a democraţiei dintr-un stat, să lucreze pentru a primi bile albe sau bile negre de la cineva, mi se pare profund greşită pentru noi ca stat’, a susţinut Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat că, aflat între două deplasări electorale, nu a apucat să vorbească despre această situaţie cu Călin Popescu Tăriceanu.

‘Sincer, vă spun că nu ştiu pentru ce a fost pus sub urmărire. Am înţeles că pentru nu ştiu ce mărturie mincinoasă. Nu vreau să comentez asta, o să vorbim zilele astea. Nici nu sunt în categoria celor care în momentul în care apare o situaţie de genul acesta, în trei secunde, în trei minute cineva să reacţioneze. Nu ia foc România astăzi, deocamdată’, a mai spus Liviu Dragnea.

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.