Liviu Dragnea: Premierul nu poate lua în calcul varianta demisiei. Mihai Tudose: Nu a fost un război, nu este un câştigător

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat că nu ia în calcul demisia lui Mihai Tudose deoarece este un premier bun. Primul-ministru a precizat că "nu a fost un război, nu este un câştigător".

12 oct. 2017, 21:08
Liviu Dragnea: Premierul nu poate lua în calcul varianta demisiei. Mihai Tudose: Nu a fost un război, nu este un câştigător

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat la finalul şedinţei CEx, în cadrul căreia miniştrii  Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au prezentat demisiile, că exclude o demisie a primului-ministru Mihai Tudose. 

„La un moment dat, am discutat şi despre posibilitatea să-şi dea demisia văzând poziţia partidului, eu i-am spus că nu poate lua în calcul această variantă. Tudose este un premier bun. Am discutat şi am ajuns la concluzia că am comunicat prost. Eu îmi asum”, a precizat Liviu Dragnea. 

Şedinţă în coaliţia PSD-ALDE, urmată de CEx PSD pentru a stabili înlocuitorii miniştrilor demisionari

Dragnea a mai spus că partidului i se inventează ceva şi a avertizat că o destabilizare a PSD poate produce destabilizare şi în ţară.

„Toată lumea a constatat că ni se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum trebuie românii să simtă efectele, trebuie să apară ceva. Trebuie să fim în defensivă, poate – poate românii nu simt. A fost o supărare foarte mare în Cex că azi ne-am fi putut întâlni şi discuta despre creşterea economică peste estimările noastre. Sperăm ca în perioada următoare să putem comunica mai bine”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că atât el, cât şi ceilalţi lideri ai partidului au greşit pentru că s-au lăsat influenţaţi de „oameni de bine”.

„Le-am spus colegilor mei că toţi am greşit, toţi ne-am lăsat influenţaţi de oameni de bine din afara partidului care brusc au devenit foarte grijulii cu PSD. şi oameni din presă şi din alte instituţii publice. Dau sfaturi şi preşedintelui partidului şi premierului şi altor colegi cum e bine şi cum nu e bine. Azi se produce o ruptură. PSD a trecut azi printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare a PSD, cel mai mare partid din România, poate produce o destabilizare în ţară”, a mai spus el.

„Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată li şi-au menţiunt decizia de a menţiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării”, a spus mai Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape şase ore.

Victor Ponta, după CEx al PSD: Tudose a scăpat de oameni din „Cartelul de la Teldrum”. S-a văzut că Daddy se salvează doar pe sine

El a susţinut că „toată lumea a plecat supărată” din şedinţa CEx şi că astăzi PSD „a trecut printr-o cumpănă foarte mare”.

Şi ministrul Transporturilor a demisionat, joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, pentru faptul că nu a ştiut să comunice lucrurile pe care le-a făcut, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Sunt lucuri pe care le-a făcut, dar nu le-a comunicat. Dacă Răzvan Cuc ar fi găsit ministerul aşa cum îl va găsi noul ministru al Transporturilor, roata se învârtea altfel. Pentru faptul că nu a putut să comunice şi să comunice că nu din vina lui au apărut întârzieri, şi-a asumat el şi şi-a prezentat demisia”, a spus Dragnea, la finalul şedinţei CEx.

El a precizat că Răzvan Cuc a avbut o susţinere serioasă în cadrul Comitetului Executiv Naţional şi l-a prezentat acesta ca fiind un tânăr capabil.

Dragnea a făcut aceste precizări legate de Răzvan Cuc la sfârşitul conferinţei de presă, pe durata căreia atât el, cât şi premierul Tudose s-au referit numai la demisia lui Sevil Shhaideh şi a Rovanei Plumb.

Dragnea a anunţat demisia lui Cuc după ce a fost întrebat de jurnalişti.

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisia, deşi membrii PSD s-au opus. O nouă şedinţă CEx va avea loc vineri

Tudose: Nu a fost un război, nu este un câştigător

Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două.

„Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (…) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental”, a spus premierul Tudose.

El a mai susţinut că „nu a fost un război, nu este un câştigător”. „Încercăm ca după această seară învingător să fie partidul”, a conchis Mihai Tudose.