Liviu Dragnea va fi încarcerat la PENITENCIARUL RAHOVA. Când poate fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de inchisoare, ar putea fi eliberat condiţionat după executarea a două treimi din pedeapsă, potrivit prevederilor Codului Penal. Mai precis, solicitarea poate fi făcută după 2 ani şi 4 luni de la începutul executării pedepsei.

27 mai 2019, 12:40

Codul Penal precizeaza că eliberarea conditionata se poate acorda daca „cel condamnat a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, sau cel putin trei patrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani”.

Irina Tănase, prima reacţie după condamnarea lui Liviu Dragnea. Unde este acum iubita liderului PSD şi cum se pot căsători cei doi

In cazul lui Liviu Dragnea, cererea de eliberare conditionata ar putea fi facuta dupa 2 ani si 4 luni.

Liviu Dragnea ajunge la închisoare. Vezi MINUTA condamnării lui lui Dragnea în dosarul angajărilor ilegale de la DGASPC Teleorman

Totusi, munca in penitenciar, participarea la programe si activitati educationale, dar si conditiile precare de detentie i-ar putea aduce zile de castig, care ar reduce acest termen. De asemenea, detinutul poate beneficia de 20 de zile castigate daca scrie o carte.

Avocat în dosarul lui Liviu Dragnea: „Decizia CCR nu va avea efect”