Liviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte interimar PSD

Liviu Dragnea vrea să conducă PSD, informează România TV. Fostul preşedinte executiv al PSD vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte interimar la Comitetul Executiv. 

RomaniaTV.net
16 iul. 2015, 08:29
Liviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte interimar PSD

Coordonatorul PSD Liviu Dragnea a discutat joi cu premierul Victor Ponta. După mai bine de o oră, Ponta şi Dragnea au plecat împreună de la sediul PSD fără să precizeze clar dacă Dragnea va candida pentru funcţia de preşedinte interimar.

„La partid suntem foarte uniţi şi prieteni şi dacă le daţi voie celor doi simpli membri de partid, eu vă garantez un singur lucru că şi peste o săptămână un an o să fim prieteni”, a declarat Ponta, la ieşire.

Întrebat dacă vrea să candideze la şefia PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu sunt hotărât, dar anunţul îl fac când vreau eu”.

Dragnea a a mai spus că deocamdată, „candidaturile nu s-au închis” şi „nu poate lăsa PSD-ul aşa”. 

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit. Decizia finală va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. 

La ieşirea din şedinţa BPN de miercuri, Dragnea a declarat că PSD este un partid care nu merită ca la vârful său să existe dispute mici pe niște funcții relativ trecătoare. 

Întrebat dacă o va sprijini pe Rovana Plumb pentru ocuparea funcției, coordonatorul politic al social-democraților a replicat: „Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului. Și asta trebuie să mă gândesc zilele astea. Am avut nenumărate discuții (…) cu enorm de mulți colegi. (…) Iau în calcul un singur lucru, să mă gândesc la ce au spus unii colegi. Să mă hotărăsc ce vreau să fac eu în ceea ce privește conducerea partidului și promisiunea pe care am făcut-o în BPN și o să o fac și acum este că o să mă gândesc serios. (…) Am speranța că miercuri toate mințile luminate din partid (…) vor reuși să înțeleagă că avem capacitatea de a face ceva pentru această țară așa cum a și făcut PSD și așa cum a făcut și Victor Ponta ca premier până acum și sper că o să facă și în continuare, sper că o să găsească puterea să rămână prim-ministru”. 

Citeşte şi: Sârbu: Liviu Dragnea nu are nicio calitate în PSD să ceară organizarea unui congres

Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu au avut miercuri un schimb de replici. Socrul lui Ponta i-a reproşat lui Dragnea că nu mai are nicio funcţie în partid şi că nu poate cere nimic. În replică, Dragnea a spus că funcţia de coordonator politic i-a fost dată de Comitetul Executiv şi că nu intră în „dispute mici”.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.