Liviu Dragnea: Nu mergem la consultări la Palatul Cotroceni până nu avem parlament validat

Liviu Dragnea a susţinut o declaraţie după intervenţia preledintelui Klaus Iohannis privind consultările cu partidele pentru desemnarea viitorului premier. Dragnea a anunţat că PSD nu merge la consultările de la Cotroceni până când viitorul parlament nu va fi validat.

13 dec. 2016, 13:34
Liviu Dragnea: Nu mergem la consultări la Palatul Cotroceni până nu avem parlament validat

Liviu Dragnea a declarat că nu va merge la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni pentru că invitația venită din partea șefului statului este fundamentată greșit pe un articol din Constituție.

„Unii dintre colegii mei încă nu s-au trezit, aşa că o să avem alt birou de presă.

M-am uitat pe invitaţia de la Cotroceni, făcută în vaza art. 85 din Constituţie. Consultările se fac doar în baza art. 103, dar nu avem majorităţi stabilite, nu avem parlament validat.

Mi se pare straniu, USR şi PMP nu sunt partide parlamentare.

Cred că preşedintele României trebuie să aibă o discuţie cu cei care au făcut invitaţia. Nu putem merge la consultări în baza unei invitaţii pe un articol greşit din Constituţie.”

(Art. 85 Constituţia României: Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. – n.r.)

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre nominalizarea lui Dragnea: Criteriile de integritate rămân în picioare. Mâine încep consultările

Despre discuţia cu Dacian Cioloş:

Intenţionăm să reducem cota TVA la 18%, dar la 1 ianuarie 2018, pentru că reducerea în 2017 nu ar produce efecte nici pentru companii.

Vrem să ne asigurăm că eliminarea taxei pe stâlp nu duce la mărirea profiturilor care părăsesc România.

Se pare că Dacian Cioloş a ales calea dialogului, nu a conflictului.

Citeşte şi: Liviu Dragnea i-a cerut lui Dacian Cioloş să amâne un an scăderea TVA. Guvernul confirmă solicitarea