Liviu Luca, de 10 zile în greva foamei: „A fost ţinut în celulă cu un bolav de hepatită”

Fostul sindicalist Liviu Luca, condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Petromservice, se afă în greva foamei de zece zile. Acesta reclamă condiţiile de detenţie şi faptul că, din cauză că este trasfertat în repetate rânduri de la Penitenciarul Mărgineni la Rahova, nu are acces la bunurile personale.

RomaniaTV.net
02 dec. 2016, 16:33
Liviu Luca, de 10 zile în greva foamei: „A fost ţinut în celulă cu un bolav de hepatită”

Liviu Luca a fost transferat de la Mărgineni la Rahova pentru proceduri judiciare la DNA, fără să i se spună pentru câtă vreme, cu toate că se află sub tratament la care nu a avut acces, medicamentele aflându-se la Mărgineni. „Ultima dată a stat de pe 2 până pe 22 noiembrie. Toate medicamentele, hainele, toate sunt la Mărgineni. A fost ţinut într-o cameră cu un bolnav de hepatita C, alţi delincvenţi de drept comun, condamnaţi pentru fapte cu violenţă”, a explicat avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu, pentru Mediafax.

Totodată, fostul sindicalist reclamă faptul că „nu se respectă condiţiile minime de demnitate umană” şi că a fost nevoit să stea într-o celulă de 16 metri pătraţ alături de alţi 9 deţinuţi, ceea ce contravine procedurilor ce se impun. „A cerut şi a discutat cu directorul Penitenciarului Rahova. L-a întrebat de ce, i s-a spus că este la dispoziţia organelor judiciare. A fost la DNA în primele zile. După aia a fost ţinut, pur şi simplu. A fost plimbat cu dube mizerabile, cu geamurile deschise, s-a îmbolnăvit. Bătaie de joc! Nu vrea să renunţe, spune că va rămâne în refuz de hrană pentru drepturile domniei sale şi pentru drepturile tututor deţinuţilor”, a punctat avocatul.