Liviu Pop: Ancheta privind Bacalaureatul special s-a extins la ultimii trei ani

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declanşat o anchetă cu privire la înscrierile la "Bacalaureatul special" în ultimii trei ani. Acesta a declarat că a observat o creştere de la un an la altul a numărului de elevi care se înscriu la acest examen.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 12:31
Liviu Pop: Ancheta privind Bacalaureatul special s-a extins la ultimii trei ani

„Discutăm de un Bac special. Bac-ul special se face pentru acei elevi care au alte activităţi, în special olimpice, loturi de pregătire, admiteri la facultăţi din exterior şi aveau probă exact în ziua de bac (…) Sunt trei tipuri de categorii: olimpicii recunoscuţi de COSR, sportivii comunicaţi de catre Federaţie şi olimpicii de la disciplinele şcolare şi sunt cei care dau admiteri la alte facultăţi”, a explicat Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, în direct la postul de televiziune TVR Info.

Acesta a precizat că ancheta privind Bacalaureatul special s-a extins pe ultimii trei ani, pentru că numărul celor care s-au înscris la acest examen s-a triplat din 2009 până în 2012, când s-au înscris aproape 900 de elevi.

„Începând de săptămâna trecută am extins ancheta şi fac o verificare a ultimilor trei ani de zile vizavi de înscrierea la acest examen (…) Anul trecut acest examen de Bac s-a desfăşurat la Vâlcea pentru 600 de olimpici, acum doi ani au fost vreo 400, în 2009 vreo 300. Evoluţia elevilor care erau implicaţi în alte acţiuni a fost crescută. Anul trecut, cele două centre de examinare de la Vâlcea nu au avut camere de supraveghere. Rata de promovabilitate a fost de 99.6%. Eu sunt obligat să termin ancheta. În 30 de zile se va finaliza această anchetă şi vă garantez că va fi public, cu toate datele”, a mai declarat ministrul Liviu Pop.