Liviu Pop: Cursuri suspendate vineri în 38 de unităţi şcolare

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat că, din cauza vremii, cursurile vor fi suspendate vineri în 38 de unităţi şcolare din cinci judeţe.

19 ian. 2018, 07:03
Liviu Pop: Cursuri suspendate vineri în 38 de unităţi şcolare

„În data de 19 ianuarie 2018 vom avea suspendate cursurile în 38 de unităţi şcolare”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

Judeţele în care se va aplica această măsură sunt: Galaţi – 3 unităţi şcolare, Iaşi – 8 unităţi şcolare, Prahova – o unitate şcolară, Tulcea – 22 unităţi şcolare, Constanţa -4 unităţi şcolare.

„Orele se vor recupera pe parcursul semestrului I al anului şcolar 2017-2018, la reluarea cursurilor din aceste unităţi şcolare„, precizează ministrul Pop.

 Citeşte şi: Alerte meteo prelungite: COD GALBEN de NINSORI, lapoviţă şi vânt puternic

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea. Începând de joi, de la ora 17.00 a fost emis cod portocaliu de ninsori viscolite şi vânt puternic pentru 13 judeţe din centrul tării şi din Dobrogea. De asemenea, alte cinci judeţe din estul ţării sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic.

În intervalul menționat în Crișana, Maramureș și local în Transilvania vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 și 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.