Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: A fost anul care a evidenţiat pregătirea deficitară a unor poliţişti

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, spune că 2019 a fost anul care a evidenţiat lipsa de implicare de la unii manageri şi pregătirea deficitară a unor poliţişti. Toate acestea au condus la tragedia de la Timiş în care un poliţist şi-a pierdut viaţa şi la dispariţia Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 10:40
Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: A fost anul care a evidenţiat pregătirea deficitară a unor poliţişti

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, a spus miercuri, la bilanţul pe anul trecut al instituţiei, că 2019 a fost un an greu.

„A fost anul care a evidenţiat lipsa de implicare de la unii manageri şi pregătirea deficitară a unor poliţişti. Toate au condus la tragedia de la Timiş în care un coleg de-al nostru şi-a pierdut viaţa şi de la Olt, în care cele două fete au dispărut”, a spus Liviu Vasilescu.

Însă, Vasilescu fie nu știe, fie nu spune, că Amariei a murit după ce a fost trimis pe teren fără vestă antiglonț, așa cum cerea legea. După profilul său, criminalul Lepa ar fi trebuit să fie ridicat cu ajutorul luptătorilor SAS Timiș, însă pe urmele lui au fost trimiși agenți care nu s-au echipat cu armamentul din doare și cu veste antiglonț. Acțiunea a fost comandată pe WhatsApp, însă din anchetă a rezultat că șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, nu area nicio vină, intervenția fiind coordonată de subordonați de-ai săi, care, mizând pe faptul că polițiștii își cunosc atribuțiunile, nu le-au spus acestora să se echipeze conform legii.

Tragedia de la Caracal, catalizatorul reformelor în sistem

Potrivit şefului Poliţiei Române, tragedia de la Caracal a fost catalizatorul reformelor în sistem.

„Sunt conştient că trebuie să continuăm procesul de reformă demarat ca urmare a cazului Caracal, acesta fiind un moment de cotitură în activitatea poliţiei care a determinat nevoile schimbării majore”, a adăugat şeful Poliţiei Române.

Poliţia Română îşi prezintă, miercuri, bilanţul pe anul trecut la Cercul Militar din Capitală.


loading...