Livrările de gaze din Rusia către România au fost reduse cu 5% FĂRĂ EXPLICAŢII VIDEO

Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România au fost reduse vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat, fără ca partea română să fi primit vreo motivaţie din partea ruşilor, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

12 sept. 2014, 10:56

‘Fluxurile de gaze prognozate a fi livrate din Federaţia Rusă către România s-au redus astăzi (vineri – n.r.) cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost oficial informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri’, spus Nicolescu.

REACŢIA RUSIEI la sancţiunile UE: Gazprom A REDUS livrările de GAZE către Europa

Ministrul a convocat pentru ora 16,00 o şedinţă de analiză pe această temă cu reprezentanţii Transgaz, Petrom şi Romgaz.

Joi, companiile de gaze din Polonia şi Slovacia au anunţat că livrările de gaze din Rusia au fost reduse cu 24%, respectiv cu 10% faţă de cantitatea din contracte.

Victor Ponta: România este AFECTATĂ de sancţiunile impuse Rusiei, dar trebuie să ne asumăm angajamentele

Vineri a intrat în vigoare o nouă serie de sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei care implică restricţionarea accesului la pieţele de capital ale UE pentru unele companii petroliere şi din domeniul apărării. În special, UE a restricţionat accesul la pieţele de capital europene pentru Rosneft, Transneft şi ramura petrolieră a gigantului Gazprom – Gazprom neft.

În plus, UE a interzis companiilor europene să ofere partenerilor ruşi servicii privind prospecţiunile şi extracţia de petrol la mare adâncime în zona arctică, precum şi în cadrul proiectelor legate de gazele de şist, potrivit documentului publicat vineri de Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. 

România nu mai are nevoie de gaze ruseşti în această iarnă. Cu ce ne vom încălzi


loading...
Partenerii noștri