Localitatea din România unde apa a început sa fie RAŢIONALIZATĂ. Primarul dă vina pe săteni

Sute de mii de români suferă de pe urma secetei, culturile sunt în pericol, iar în unele localităţi din ţară s-a luat decizia raţionalizării apei.

04 iul. 2022, 20:16
Localitatea din România unde apa a început sa fie RAŢIONALIZATĂ. Primarul dă vina pe săteni

Ultima pe lista restricţiilor a intrat localitatea buzoiană Breaza, unde de duminică de la prânz a fost sistată livrarea de apă. Primarul spune că vinovați sunt tot gospodarii care au folosit apa de băut pentru a-și uda grădinile.

Datorită faptului că în perioada 30.06-03.07.2022 consumul de apă a fost mult mai mare decât debitul forajelor suntem nevoiți să intrerupem furnizarea apei potabile până la refacerea capacității de inmagazinare a apei in rezervoarele de distributie”, a transmis primarul Adrian Drugă, citat de sansanews.ro.

Serviciul de furnizare a apei potabile a fost sistat până astăzi la prânz. Totuși, primarul Adrian Drugă spune că situația s-ar putea repeta oricând dacă gospodarii nu vor înțelege să folosească apa doar în scop casnic și nu să-și irige grădinile.

Citeşte şi Începe rationalizarea apei în România. Primul judeţ în care se ia măsura, aprope 12 ore pe zi nu va curge niciun strop la robinet

Astăzi în jurul prânzului vom avea rezervoarele de distributie apă potabilă la capacitate maximă, aproximativ 800 mc de apă, adică suficientă pentru cei aproximativ 1.600 de abonați. Vă rugăm folosiți apa rațional – bucătărie ,de spălat și activități casnice. Nu irigați, nu spălați autoturismele, nu udati curtea.

Nu faceți rezervă de apă. Astfel vom fi nevoiti să trecem la un progrm de cateva ore zilnic. Mulțumim pentru intelegere”, a scris pe Facebook, Adrian Drugă, primarul comunei Breaza.

Citeşte şi Oraşele italiene Verona şi Pisa restricţionează consumul de apă curentă din cauza secetei severe


loading...