Localitatea din România unde ninge ca-n poveşti. „E magic, un an de zile o tot aştepţi. E o atmosferă de Crăciun” VIDEO

Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar în nordul ţării lapovița s-a transformat rapid în fulgi mari, iar stratul de zăpadă măsoară deja câțiva centimetri.

20 nov. 2021, 15:42
Localitatea din România unde ninge ca-n poveşti. „E magic, un an de zile o tot aştepţi. E o atmosferă de Crăciun” VIDEO

Pasul Tihuţa este primul din România care le creează probleme şoferilor, aici aşternându-se primul strat sezonier de zăpadă pe şosea, care le creează dificultăţi la înaintare autovehiculelor. În Pasul Tihuța ninge de vineri dimineața, iar stratul de zăpadă a ajuns pe alocuri chiar și la șapte centimetri.

Dacă șoferii s-au concentrat să conducă cu grijă, pasagerii s-au bucurat de peisaj și și-au făcut poze. „E prima ninsoare și cumva e mai magic. Un an de zile o tot aștepți… E o atmosferă de Crăciun și de sărbătoare„, a spus un pasager, pentru stirileprotv.ro.

Citeşte şi A nins ca în poveşti în ultimele ore în zona montană din România. Stratul de zăpadă măsoară 21 cm la Bâlea Lac

Drumarii au început să împrăștie cu cele nouă utilaje disponibile material antiderapant: în total 25 de tone. În depozit, alte 2.000 de tone sunt pregătite pentru vremea rea.

Și în localitatea montană Cavnic din Maramureș a început să ningă. Primii fulgi de zăpadă au început să cadă vineri dimineață, iar cum și zilele următoare se anunță temperaturi negative, stratul de zăpadă va mai crește câțiva centimetri. Cei mai bucuroși au fost copiii care au ieșit afară să se joace în peisajul de poveste.

Citeşte şi Prima zăpadă din acest sezon, la Poiana Braşov. Ninge ca-n poveşti, stratul de omăt e deja consistent GALERIE FOTO