Prima zăpadă din acest sezon, la Poiana Braşov. Ninge ca-n poveşti, stratul de omăt e deja consistent GALERIE FOTO

Scăderea bruscă a temperaturilor a determinat marţi căderea primilor fulgi de zăpadă la Poiana Braşov, cea mai vizitată staţiune din România. Stratul de zăpadă este consistent, iar cei de la Cabana Postăvarul au anunţat pe Facebook: "Vine iarna!".

09 nov. 2021, 17:20

Peisaj de basm la Poiana Braşov, în prima decadă a a lunii noiembrie. Turiştii prezenţi marţi în staţiune s-au putut bucura de prima zăpadă de anul acesta, zăpadă care anunţă un sezon lung de schi, de cel puţin trei luni şi jumătate.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov are o suprafață de 80 km pătrați și include 10 pârtii omologate cu dimensiuni variate şi toate gradele de dificultate totalizând 24.5 kilometri.

Pe domeniul schiabil Poiana Brașov se muncește pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul rece, iar în această vară pârtiile au fost cosite, rigolele curățate și a fost făcută mentenanța la mașinile care pregătesc pârtiile.

Citeşte şi Avertizare meteo, vin ninsori! Strat de zăpadă la munte, vreme rece şi ploi în mare parte din ţară

Am reușit să finalizăm lucrările de montare a sistemelor de protecție – plase de protecție, saltele. Am finalizat aproape în întregime revizia instalațiilor de produs zăpada artificială. Aceeași situație este și la mașinile de amenajat pârtia. Practic, undeva – cred eu – că nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie vom fi pregătiți pentru ca sezonul de iarnă să poată să înceapă cu toate aceste lucrări finalizate. Lacul de acumulare este și el în proporție de 98-99% plin, iar în funcție de cum vor evolua prognozele meteo și temperaturile, să luăm decizia de pornire a instalațiilor de produs zăpada artificială”, spunea, la sfârşitul lunii trecute, Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

Imagini cu zăpada de marţi:

Citeşte şi Iarna bate la ușă. Zăpadă de peste zece centimetri în România. Autoritățile intervin de urgență cu utilaje de deszăpezire!