Localităţile din Deltă, aprovizionate cu ajutorul spărgătoarelor de gheaţă

Patru spărgătoare de gheaţă au plecat din Tulcea încărcate cu alimente pe care le vor distribui în mai multe localităţidin Delta  Dunării, care nu au fost aprovizionate de mai bine de o săptămână.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 14:57
Localităţile din Deltă, aprovizionate cu ajutorul spărgătoarelor de gheaţă

Din cauza iernii aprige care s-a instalat, mai multe localităţi din Delta Dunării au rămas, pur şi simplu, izolate. Prin urmare, de mai bine de o săptămână acestea nu au mai fost aprovizionate, oamenii rămânând fără alimente de bază şi medicamente.

Patru spărgătoare de gheaţă au plecat, sâmbătă, din Tulcea, încărcate cu provizii. La bordul acestora au urcat şi pasageri care locuiesc în Deltă şi care nu pot ajunge altfel acasă. Printre acestea, o persoană care a venit la Tulcea să ia medicamentele pacienţilor cu tuberculoză, care se iau o dată pe lună: „Mi-a fost teamă să vin la Tulcea, mă gândeam că o să rămân pe aici”. Drumul până acasă poate dura între 4-5 ore – „dacă avem noroc” – şi 15 ore, dacă gheaţa este prea multă şi prea solidă.

Magazinele din Deltă au rămas cu rafturile goale, după ce pe Dunăre au apărut sloiuri uriaşe care nu au mai permis traficul naval.