Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu excludem măsura! E îngrijorător ce se întâmplă acum!

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a vorbit despre noi restricții, în contextul în care numărul cazurilor COVID-19 este în creștere.

08 mart. 2021, 12:15
Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu excludem măsura! E îngrijorător ce se întâmplă acum!

Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii. Guvernantul susţine că lucrurile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar dacă situaţia va continua aşa, un nou set de măsuri restrictive va fi luat în curând.

Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu excludem măsura! E îngrijorător ce se întâmplă acum!

Trebuie respectate regulile. Nu este vina cuvia că a crescut numărul cazurilor de coronavirus. Ce vedem şi am discutat asta pe weekend cu premierul, vedem că în anumite judeţe, Timiş e unul dintre ele, sunt vaccinuri nefolosite, nu e de dorit lucrul acesta, vrem ca mai mulţi români să fie vaccinaţi. Lucrurile nu arată diferit. Aproape peste tot în ţară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate.

Evident ne orientăm atenţia către judeţele unde rata e mult mai mare, vor veni în aprile doar de la Pfizer vor fi peste 200.000 de vaccinuri pe săptămână. Dacă lucrurile merg aşa în continuare nu putem exclude alte restricţii. Lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Capacitatea de testare ne arată o imagine a realităţii. Nu avem o problemă în a vedea cum evoluează lucrurile. Consider că sunt mai mulţi indicatori către imaginea reală, numărul de pacienţi la ATI este cel mai bun cirteriu. Apelul nostru este ca oamenii să respecte regulile.”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Pandemia de coronavirus pare că revine în forţă în România. Cazurile cresc în fiecare zi, apar noile tulpini contagioase, iar presiunea la secţiile ATI este tot mai mare. Singura veste bună este că vaccinarea se face într-un ritm tot mai susţinut. 3.288 de cazuri noi, la doar 13.079 de teste RT-PCR și 5.096 de teste rapide antigenice. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronairus. De asemenea, au fost raportate 46 de decese. La ATI, rămân peste 1000 de pacienţi în stare critică.

Numărul persoanelor declarate vindecate va fi transmis ulterior întrucât aceste date sunt indisponibile la acest moment din cauza unor lucrări la platforma de centralizare a datelor.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Guvernul vrea restricţii mai dure în România. Circulaţia pe timp de noapte, interzisă mai devreme decât în prezent