Localnicii din Mărăcineni, obligaţi să plătească rovignete pentru că trec peste un pod

Zilnic, localnicii din comuna Mărăcineni sunt nevoiţi să meargă pe o porţiune de drum care face parte din drumul european E85. Mai mult decât atât, la limita localităţilor sunt montate şi camere de supraveghere.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 09:08
Localnicii din Mărăcineni, obligaţi să plătească rovignete pentru că trec peste un pod

Localnicii din Mărăcineni, judeţul Buzău plătesc rovignete pentru că trec peste un pod. Cei care nu au achitat-o s-au trezit cu zeci de amenzi în cutia poştală. „N-am ştiut de rovinetă, că se pune la pod, acolo, aşa ceva …de-acilea din sat, mă duc până-n oraş, nu m-am dus pe şoseaua internaţională„, spune un sătean.

Unii s-au resemnat şi au plătit taxa de drum. Dar şi aşa, n-au scăpat de amenzi. Primăria din Mărăcineni a facut mai multe demersuri către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Momentan aşteptăm răspunsuri şi sperăm să rezolvăm favorabil. Cel mai bine pentru ei ar fi relocarea acestor camere de luat vederi în altă parte„, a spus Daniel Iacob, reprezentant al Primăriei Mărăcineni.

Revoltaţi de sutele de amenzi, oamenii au luat cu asalt instanţele. În prezent, pe rolul judecătoriei Buzău sunt aproximativ 27.000 de procese de contesare a amenzilor.