Localnicii dintr-un sat sucevean ameninţă că îşi vor face singur dreptate după un viol abominabil: „Poliţiştilor le e frică” VIDEO

Situație tensionată într-un sat din județul Suceava, unde în urmă cu câteva zile o bătrână a fost violată și supusă la chinuri groaznice de doi frați de etnie romă, care între timp au fost prinși de polițiști și arestați de judecători. Joi, în jur de 60 de oameni din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, s-au adunat la Primărie, unde au cerut socoteală primarului și polițiștilor chemați la fața locului, relatează Monitorul de Suceava.

11 ian. 2020, 09:13
Localnicii dintr-un sat sucevean ameninţă că îşi vor face singur dreptate după un viol abominabil: „Poliţiştilor le e frică” VIDEO

Localnicii au acuzat că violul este doar vârful piramidei violențelor comise de romi și că mare parte din membrii celor câteva familii de romi ce s-au stabilit de câțiva ani la Ioneasa comit fărădelegi tot mai multe, fără o reacție fermă din partea poliției.

„În satul Ioneasa situația este scăpată de sub control din punct de vedere polițienesc, să nu se supere nimeni, starea operativă este depășită”, a spus unul dintre oameni.

Ceea ce au făcut cei doi frați care au intrat în casă acum câteva zile peste o bătrână e relatat Maria Grigoraș, cumnată cu victima: „Acești oameni, care nu se pot numi oameni, ci animale, și-au bătut joc într-un hal fără de hal de biata bătrână. Medicii i-au pus un tub de plastic în loc de intestinul gros, bestia i-a băgat un băț în anus, a desfăcut-o toată, a mutilat-o și pe urmă i-a cerut banii. Avea numai 150 de lei, i-au spus cum, numai atât ai?.” Cu hemoragie puternică, bătrâna a avut puterea să se târâie la o casă vecină, aflată destul de departe, unde a cerut ajutor.

Protestul a avut și momente tensionate, localnicii spunând că dacă poliția nu poate face ordine își vor face ei dreptate singuri. În schimb, unul dintre polițiștii prezenți la ședință s-a plâns că unele măsuri sunt greu de luat chiar din cauza victimelor, care renunță ușor la plângerile depuse.

Oamenii au mai explicat că nu este o problemă de rasism, ci de pură realitate: „Vreau să precizez că nu vorbim de o familie de țigani, nu suntem rasiști, ci de oameni care ne terorizează. Sunt scandaloși, agresivi, suntem terorizați, ne este frică să plecăm la lucru și să lăsăm femeile în casă. Au făcut scandaluri, furturi și violuri”, spune Cezar Grigoraș.

Mai toți localnicii din sat acuză că polițiștii că nu sunt suficient de autoritari. „Sincer vă spun, cred că polițiștilor le este frică, nu o dată le-au pus mâna în gât…”