Locatarii caselor retrocedate de Băsescu în 2003, PROTEST în stradă VIDEO

Chiriaşii caselor retrocedate de Traian Băsescu în 2003, pe vremea când era primar, au primit ordin de evacuare şi au ieşit în stradă pentru a-şi striga disperarea. Ei spun că nu cred că identitatea moştenitorului este reală şi că altcineva va beneficia acum de investiţiile pe care le-au făcut. Poliţia a început o anchetă.

25 sept. 2014, 08:38
Locatarii caselor retrocedate de Băsescu în 2003, PROTEST în stradă VIDEO
Sute de oameni au primit ordinele de evacuare, după ani întregi în care s-au luptat în instanţă. Oamenii îşi strigă acum disperarea în stradă.

„Suntem în pragul disperării. Suntem în prag de a fi evacuaţi pe nişte acte false”, a declarat o locatară.

Traian Băsescu a retrocedat 66 de case într-o singură zi, aceleiași persoane. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2003, când actualul șef al statului ocupa funcția de primar al Capitalei.

CITEŞTE ŞI Situaţie DRAMATICĂ în Capitală. 65 de oameni DORM în STRADĂ de două săptămâni

Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană, a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică, ce ar fi deţinut toate casele donate ulterior statului român. El a devenit brusc beneficiarul uriaşei averi din apropierea centrului Capitalei. Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case. Le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român. Situația s-a schimbat însă radical în 2003, când la uşa lor a venit Nicholas Jordan. Acesta pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul Capitalei de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine se pretindea. În pericol să fie aruncați în stradă, aceștia au cercetat documentele și au descoperit mai multe nereguli. Mulți au făcut demersuri pentru a cumpăra casele, însă nu au reușit din cauza situaţiei încurcate a proprietăţii imobilelor.

După ce locatarii din casele retrocedate de Traian Băsescu s-au plâns, în direct la România TV, că sunt scoşi din imobile în baza unor acte false, ofiţerii de la Poliţia Capitalei verifică actele şi pot începe o anchetă pentru a stabili dacă imobilele au fost retrocedate ilegal.