Lockdown în Germania. Angela Merkel propune restricţii de circulaţie după 21.00

Angela Merkel a menţionat în faţa deputaţilor că restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii în regiunile unde numărul de cazuri noi trece de 100 la 100.000 de locuitori într-o perioadă de şapte zile nu sunt ceva nou.

16 apr. 2021, 12:55
Lockdown în Germania. Angela Merkel propune restricţii de circulaţie după 21.00

Lockdown în Germania. Cancelarul Angela Merkel şi-a susţinut vineri în parlament planul ce prevede impunerea de restricţii de circulaţie nocturnă pentru a opri extinderea infectărilor cu noul coronavirus, pe fondul opoziţiei în creştere faţă de proiectul de lege în acest sens, relatează dpa şi Reuters.

Angela Merkel a menţionat în faţa deputaţilor că restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii în regiunile unde numărul de cazuri noi trece de 100 la 100.000 de locuitori într-o perioadă de şapte zile nu sunt ceva nou, fiind aplicate deja în mai multe landuri. Planul propus acum de guvernul federal, cunoscut ca „frâna de urgenţă”, cuprinde între altele interzicerea deplasărilor între orele 21:00 şi 5 dimineaţa.

Obligaţia purtării măştii în aer liber va fi eliminată peste câteva zile. Decizia e aplicată în ţara cu cea mai de succes campanie de vaccinare
Ea a explicat că „ideea este de a reduce deplasările seara dintr-un loc într-altul, precum şi folosirea transportului public local” şi a argumentat că măsurile luate în alte ţări ca Portugalia şi Marea Britanie sunt şi mai restrictive decât cele prevăzute de Berlin.

Lockdown în Germania. Angela Merkel a admis că restricţiile de circulaţie nocturne „nu sunt un panaceu”, dar a afirmat că ele pot avea efect în combinaţie cu alte măsuri, cum ar fi restricţii mai dure privind contactele.

Avantajele acestei măsuri depăşesc dezavantajele, a insistat cancelarul. Ea a mai spus că nu pot fi „ignorate” solicitările lucrătorilor din unităţile de terapie intensivă, care „trimit unul după altul semnale de alarmă”, adăugând că o majoritate a germanilor sunt în favoarea unor măsuri mai stricte.

Discursul Angelei Merkel în parlament a fost întrerupt de huiduieli din partea deputaţilor partidului de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), care se opun noilor restricţii.

Germania: Persoanele imunizate cu prima doză de Astra Zeneca vor primi alt ser la rapel

OMS: Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal s-a dublat la nivel global în ultimele două luni
Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni, apropiindu-se de cea mai mare rată observată până în prezent în perioada pandemiei, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Reuters.

„Cazurile şi decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă axată pe Papua Noua Guinee şi regiunea Pacificului de Vest.

El a declarat că este foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari în Papua Noua Guinee şi este vital ca ţara să primească mai multe vaccinuri anti-COVID19 cât mai curând posibil.

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 şi 82 de decese. „Deşi aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte ţări, creşterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari”, a spus şeful OMS.

Ministrul Sănătăţii din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă ca locuitorii ţării să fie determinaţi să poarte măşti şi să li se înlăture neîncrederea în legătură cu această boală, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

Oficialii OMS au declarat că trei echipe medicale de urgenţă au sosit în Papua Noua Guinee săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite şi Germania.