LOCKDOWN în România de Crăciun şi de Revelion! Soluţia extremă propusă din Parlamentul României

Radu Ciornei este de părere că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în România. De asemenea, cunoscutul imunolog, care este şi deputat USR, susține și că școlile nu ar fi trebuit să fie deschise acum!

10 nov. 2021, 16:33
LOCKDOWN în România de Crăciun şi de Revelion! Soluţia extremă propusă din Parlamentul României

Un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în România, susține imunologul Radu Ciornei, care nu vede oportună nici deschiderea şcolilor.

LOCKDOWN în România de Crăciun şi de Revelion!

„Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație. Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie”, a scris Radu Ciornei, care este deputat USR, pe pagina sa de Facebook.

Va fi sau nu un lockdown în România? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: „Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut”

„Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament. Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%. Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii”, a mai adpăugat celebrul imunolog român.

Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2021. 6000 de cazuri noi, dar peste 400 de morţi în 24 de ore şi un singur loc liber la ATI. Lista incidenţei pe localităţi

„În momentul de față, marile noastre arme, ca societate, sunt:

1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!

2. Purtarea măștii

3. Distanțarea socială de alte persoane, chiar și cunoscute

4. Bunul-simț epidemiologic (evitați aglomerația, ieșiți din casă doar când este necesar)

5. Identificarea și protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acțiuni sociale)

6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informațiilor false

7. Conștientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduiește idei antivaccin poate provoca mult rău comunității

8. Solidaritatea. Înțelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului”, a încheiat Radu Ciornei.