Va fi sau nu un lockdown în România? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut

Ministrul interimar al Sănătăţii clarifică situația. Cseke Attila exclude total varianta unui lockdown total în România aşa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei.

03 nov. 2021, 08:56
Va fi sau nu un lockdown în România? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut

Va fi sau nu un lockdown în România. Guvernantul UDMR consideră că o închidere totală a ţării nu reprezintă o soluţie viabilă pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Va fi sau nu un lockdown în România? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut

Acesta spune că o astfel de măsură ar avea efecte grave asupra economiei şi a vieţii oamenilor.

„Un lockdown total nu este o alternativă pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a condus anul trecut. Închiderea economiei şi a oamenilor în case, în afară de anumite efecte şi psihologice asupra unor persoane, asta cu închisul unei luni întregi nu este o chestiune confortabilă. Unii stau în familie cu copii mici. Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim şi responsabili ca să ne ajutăm să nu ajungem încă o dată acolo. Un lockdown total din acest punct de vedere nu ne-ar ajuta.

Acestea trebuie făcute în mod clar pe cifre şi pe tendinţe, dar presiunea noastră uriaşă este legată de numărul uriaş de decese. Noi trebuie să ne gândim astăzi cum aceşti anticorpi monoclonali la sfârşit de septembrie am alocat banii şi am făcut procedura şi abia astăzi ne-au ajuns în ţară. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce va fi peste o săptămână, peste două săptămâni. Astăzi încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese peste o săptămână, două săptămâni”, a declarat Cseke Attila la Digi24.

România a înregistrat marţi, 2 noiembrie, cel mai mare număr de decese COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus în România. Cu toate acestea, românii sunt sunt convinşi că vaccinul îi poate proteja de forme grave ale bolii şi tot mai puţini se imunizează împotriva COVID-19.

Tot mai puţini români aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 în ciuda numărului mare de infectări şi decese COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 11.000 de noi infectări şi 586 de morţi, conform ultimului raport dat publicităţii de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

78.421 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, în România. 46.661 dintre aceştia s-au imunizat cu prima doză. Cei mai mulţi au ales serul produs de Johnson&Johnson (23.356 de doze), iar alţi 22.760 au ales serul Pfizer.

Cu doza a treia booster s-au vaccinat astăzi 19.037 de persoane. Din 28 septembrie până în prezent, 903.900 de persoane au fost vaccinate cu doza booster în România.

Citește și: Un polițist a murit de COVID la 50 de ani. Mesajul transmis de prietena sa: ”Râdeai că m-am vaccinat, îmi spuneai că o să mor de la vaccin, dar uite că eu am scăpat”