Lockdown la Atena. Se închid magazinele neesenţiale, bisericile şi şcolile

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat instituirea lockdownului în capitala Greciei pentru a combate creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele săptămâni, informează Reuters şi AFP.

09 feb. 2021, 22:29
Lockdown la Atena. Se închid magazinele neesenţiale, bisericile şi şcolile
Acropole. FOTO: Pixabay

Lockdown la Atena. Autorităţile elene au decis instituirea lockdownului în capitala Greciei, unde trăieşte jumătate din populaţia Greciei, de 11 milioane de locuitori. Concret, începând cu data de 11 februarie se vor închide magazinele neesenţiale şi şcolile. Măsura se menţine în vigoare până la sfârşitul lunii.

Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice […] Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide”, a anunţat premierul, precizând că măsur a fost luată ca urmare a „creşterii numărului de spitalizări în Attica şi apariţiei unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”, informează Agerpres.

Lockdown la Atena. Rămân deschise doar farmaciile, supermarketurile şi benzinăriile

Şcolile primare şi liceele au fost redeschise în urmă cu două săptămâni, după ce au fost închise timp de două luni.

De asemenea, se închid bisericile şi magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi benzinăriile.

Citeste si Românii îşi vor putea face vacanţele pe faimoasa insulă a lui Aristotel Onassis. Grecia a anunţat că o introduce în circuitul turistic

Autorităţile din Grecia au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu coronavirus, mai mult decât dublul înregistrat în ziua precedentă, jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese cauzate de infecţia cu virusul SARS COV 2 a ajuns în Grecia la 6.017.

Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare

Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a mai afirmat prim-ministrul elen.

Grecia, care se bazează pe turism pentru o cincime din PIB şi este hotărâtă să revitalizeze călătoriile înainte de începerea sezonului de vară, a creat deja propriul certificat standardizat care să ateste că un individ a fost vaccinat.