Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Anunţul făcut de autorităţile în Grecia!

Se pare că Atena, capitala Greciei, dar şi localităţile din jur vor intra în lockdown total la doar două săptămâni de la redeschidearea şcolilor.

10 feb. 2021, 13:24
Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Anunţul făcut de autorităţile în Grecia!

Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Decizia a fost luată pentru a ridica presiunea asupra sistemului sanitar. În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după două luni.

Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Anunţul făcut de autorităţile în Grecia!

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, precizează că noile restricții sunt necesare pentru că medicii și serviciile din spitale să nu ajungă la un pas de colaps, relatează Reuters.

Noile măsuri de restricție instituite în atena Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11. milioane de locuitori, constă în închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a afirmat Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune.
„Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice”, a declarat Mitsotakis.

„Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide”, a subliniat el, evocând „creşterea numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”.

Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2, mai mult decât dublul înregistrat în ziua anterioară, iar jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese din cauza Coronavirusului a ajuns până acum în Grecia la 6.017.

În ţara noastra, şcolile s-au redeschis începând de luni, după o lungă perioadă în care elevii au învăţat doar în format online.

Aproape 10.200 de unităţi de învătământ au reluat cursurile faţă în faţă începând cu 8 februarie. Alte peste 1000 de unităţi sunt în scenariul roşu. Peste 8.000 de elevi şi 1.000 de cadre didactice continuă şcoala online, fiind motivaţi medical.

10.198 de unităţi de învăţământ au reluat cursurile din 8 februarie în scenariul verde.

Alte 6.583 de unități de învăţământ funcţionează în scenariul galben. În localităţile aflate în scenariul galben au revenit la cursuri copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasa zero, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În scenariul roşu funcţionează 1051 unități de învăţământ. Au revenit la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar (clasa pregătitoare, clasele I-IV).

În carantina sunt 13 unități de invatamant, a mai anunţat Ministereul Educaţiei.

„Un număr de 57 de unități de invatamant continua in online din motive de infrastructura, cu aprobarea ISJ și validarea CJSU”, a mai precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Peste 8.000 de elevii şi 1.000 de profesori continuă cursurile în online şi după redeschiderea şcolilor în format faţă în faţă