Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii a câştigat procesul cu MApN

Alexandru Gheorghe, tânărul care a fost exclus din armată după ce a protestat, în uniforma militară, în Piaţa Universităţii, a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Ministerul Apărării Naţionale. În urma acestei decizii, tânărul trebuie reintegrat în Armată.

02 iul. 2014, 19:43
Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii a câştigat procesul cu MApN

Instanţa supremă a admis recursul declarat de Alexandru Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a, de contencios administrativ şi fiscal, şi a anulat Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apărării Naţionale.

Citeşte şi Aproape 7.000 de români îl susţin pe Facebook pe locotenentul Gheorghe

Magistraţii instanţei supreme au înlocuit sancţiunea trecerii în rezervă cu cea a amânării înaintării în gradul următor timp de doi ani. De asemenea, a fost dispusă reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naţionale, care este obligat să-i plătească locotenentului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezervă şi până la reintegrarea efectivă, cu dobânda legală pâna la data achitării efective.

Instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de acordare de daune morale, şi a obligat MAPN la plata de cheltuieli de judecată în valoare de 1.000 de lei. Decizia este irevocabilă.

Citeşte şi Militarul protestatar din Piaţa Universităţii, după excluderea din Armată: Nu regret absolut nimic

Alexandru Gheorghe, locotenentul de doar 27 de ani, a stârnit controverse în toată ţara după ce a protestat, îmbrăcat în uniforma militară, în Piaţa Universităţii, în iarna anului 2012. În urma acestor proteste, locotenentul a fost exclus din Armată. 

Alexandru Gheorghe a contestat decizia în instanţă şi a pierdut în primă instanţă procesul, la Curtea de Apel Bucureşti. Locotenentul a făcut recurs şi, la mai bine de doi ani de la momentul excluderii din armată, a câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Un locotenent la protestul din Capitală: Îmi exprim dispreţul faţă de clasa politică VIDEO