Militarul protestatar din Piaţa Universităţii, după excluderea din Armată: Nu regret absolut nimic

Alexandru Gheorghe, militarul care a protestat în Piaţa Universităţii în urmă cu câteva săptămâni, spune că nu regretă  nimic, din punct de vedere moral, deşi a fost exclus din Armată.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 21:32
Militarul protestatar din Piaţa Universităţii, după excluderea din Armată: Nu regret absolut nimic

„Vă spun cu mâna pe inimă că nu regret, din punct de vedere moral, absolut nimic. Nu are cum să îmi pară rău având în vedere oamenii care m-au sunat şi m-au sprijinit apoi, pornind de la academicieni”, a spus Alexandru Gheorghe la Romania TV.

„Aşa cum am recunoscut din prima seară, părăsirea de la Sibiu la Bucureşti este o încălcare a regulamentelor militare, celelalte capete de acuzare nu sunt bine documentate”, a spus militarul.

El a precizat că dacă va fi dat afară din armată, va merge mai departe, până la CEDO. În prezent, el  îşi desfăşoară activitatea în mod normal.

Consiliul de Judecată întrunit în cadrul Unității Militare de la Câmpia Turzii a decis, luni seară, excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe.

„Vitejia” de a se prezenta la protestele din Piaţa Universităţii în data de 23 ianuarie l-a costat cariera pe tânărul locotenent Alexandru Gheorghe.