Locuinţa vicecancelarului a fost percheziţionată. Ce au descoperit anchetatorii

Autorităţile austriece au efectuat o percheziţie la locuinţa fostului vicecancelar de extremă dreapta Heinz-Christian Strache, în cadrul unei anchete de corupţie, au anunţat marţi media austriece, potrivit AFP.

13 aug. 2019, 15:13
Locuinţa vicecancelarului a fost percheziţionată. Ce au descoperit anchetatorii

Casa lui Heinz-Christian Strache a fost percheziţionată luni în cadrul unei anchete privind numirea unui membru al Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema dreaptă) într-un post de conducere în grupul Casinos Austria (Casag), informează agerpres.ro.

Anchetatorii încearcă să afle dacă această numire a fost decisă în schimbul promisiunii de a obţine licenţe de joc, a explicat un purtător de cuvânt al Parchetului austriac. El a precizat că au fost efectuate mai multe percheziţii.

Citeşte şi Mandat de arestare austriac pe numele unui agent rus din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU

Cotidianul Der Standard a relatat că Partidul Popular Austriac (OeVP, dreapta) – formaţiunea cancelarului Sebastian Kurz, fost aliat al FPOe – aprobase numirea unui membru al extremei drepte în conducerea Casag. Sebastian Kurz şi Heinz-Christian Strache nu au făcut comentarii privind aceste informaţii.

Vicecancelar timp de 18 luni şi lider al FPOe pentru 14 ani, Heinz-Christian Strache a demisionat din aceste funcţii în luna mai după publicarea în presa germană a unei înregistrări video realizate în Ibiza, unde Strache se arăta dispus să-i ofere unui oligarh rus tratament preferenţial pe pieţele publice austriece în schimbul unui sprijin financiar.

O anchetă judiciară a fost deschisă cu privire la acest scandal, cunoscut deja în presa germanofonă drept ‘Ibiza-gate’.