Locuinţele din Cluj vor ajunge la fel de scumpe ca în Viena. Preţul pe metru pătrat va exploda. Expert imobiliar: „Văd cât de mare este cererea și se va ajunge acolo. Mă șochez de la o lună la alta”

Casele şi apartamentele din Cluj-Napoca se vor scumpi atât de mult, încât vor ajunge să coste la fel de mult precum cele din Viena. Experţii imobiliari susţin că preţul pe metrul pătrat va ajunge la 5.000 de euro, comparativ cu cel cerut în capitala Austriei.

11 iul. 2022, 10:44
Locuinţele din Cluj vor ajunge la fel de scumpe ca în Viena. Preţul pe metru pătrat va exploda. Expert imobiliar: „Văd cât de mare este cererea și se va ajunge acolo. Mă șochez de la o lună la alta”

Locuinţele din Cluj se vor aprecia în următoarea perioadă, susţin experţii imobiliari, care au analizat evoluţia preţurilor din ultima perioadă.

„Eu urmăresc acest lucru de câțiva ani de zile. Am avut un client din străinătate, care mi-a cerut niște prețuri din anii trecuți, ca să vadă evoluția prețurilor, respectiv ce e atât de atractiv la Cluj. După ce le-am explicat felul în care se dezvoltă Clujul, după ce am discutat de partea asta culturală, care atrage foarte mult, festivalurile etc, și-a dat seama că de aceea este o cerere atât de mare pentru că la 200 – 300 de km nu prea ai o altă variantă de oraș mare, de mall -uri.

În al doilea rând, ceea ce se întâmplă în Cluj este foarte atractiv pentru foarte multă lume. Ei bine, acest lucru va aduce investitori din afară, dar și din țară, care cumpără pentru investiție sau care se mută chiar ei la Cluj. Cei care vin la Cluj vor rămâne aici.

Când am auzit că Clujul va avea 5000 de euro pe metru pătrat ca la Viena, deși nu se explica atunci (eu am peste 8 ani de experiență în imobiliare) acest fenomen, am urmărit an de an prețurile, văd cât de mare este cererea și se va ajunge acolo. Mă șochez de la o lună la alta, pentru că toată lumea vrea la Cluj. Cererea și oferta dictează prețul”, a declarat Cristina Ciobanu, specialist al unei agenţii din Cluj, conform Ştiri de Cluj.

Citeşte şi: Putin a închis robinetul la gaz. Livrările către Germania, prin gazoductul Nord Stream 1, au fost sistate

În urmă cu trei ani, un apartament cu două camere situat în sectorul 13 din Viena se vindea cu 180.000 de euro, iar acum costă de aproape trei ori mai mult.

În unele zone din Cluj-Napoca în luna martie 2022, prețul pe metru pătrat al apartamentului a depășit 2.300 de euro, potrivit Monitorul de Cluj.

Dacă unii analişti anticipau blocarea pieţei imobiliare, Cristina Ciobanu a explicat că a reuşit să vândă o vilă de 1,6 milioane de euro, în 3 luni, și un duplex, tot de lux, în numai două săptămâni.

„Cerere există, chiar acum când alții se plâng că piața s-a blocat. Numărul celor cu salarii mari este mai mare acum. Am clienți care caută case de lux, la prețul de 600.000 de mii de euro spre un un milion de euro și nu prea am ce să le dau. Din acest motiv se vând bine și repede, dacă sunt poziționate bine”, a mai spus ea.

Mai mult, expertul imobiliar a precizat că locuințele se vor scumpi peste 6 – 8 luni de zile, când se vor calcula în preț și scumpirile la materialele de construcții.

Citeşte şi: VIDEO! Mihai Bendeac, mort de beat la Neversea! „Mama mea e în judeţul Neamţ la mănăstiri! Mămico, roagă-te la toţi călugării ca io nu sfârşesc bine!”