LOCUINŢELE SE SCUMPESC. Primul efect al modifcării programului Prima Casă

Primul efect al modifcării programului Prima Casă va fi chiar majorarea preţului pe metrul pătrat construit, se tem analiştii. Tot ei avertizează că va creşte şi gradul de îndatorare a populaţiei la bănci.

30 mai 2019, 06:43
LOCUINŢELE SE SCUMPESC. Primul efect al modifcării programului Prima Casă

Explicaţia e simplă: noile condiţii sunt atât de atractive pentru cei care îşi caută o locuinţă, încât se aşteaptă o explozie a cererii, scrie a1.ro. Deja unii dezvoltatori care pregătesc mai multe proiecte nu exclud ca, din toamnă, să majoreze preţurile de achiziţie mai ales că, spun ei, şi costurile cu materialele de constrcţie sunt tot mai mari.

Citeşte şi Prima Casă se schimbă radical. Dragnea anunţă dobândă fixă şi un plafon mărit. Dăncilă prezintă proiectul „O familie, o casă”

Programul „O familie, o casă” va schimba radical modul în care se vor acorda creditele garantate de stat pentru achiziţia unei locuinţe. Se vor impune dobânzi fixe, de maximum 5,5% pe an, în condiţiile în care acum ele sunt variabile şi se calculează în funcţie de Robor la trei luni. Valoarea maximă a creditului creşte şi ea la aproximativ 120 de mii de euro, comparativ cu 66.500- cât este în prezent. Şi nu asta nu e tot.


loading...
Partenerii noștri