Locuitorii din Motru au petrecut ultimele trei zile, inclusiv Revelionul, fără apă caldă şi căldură

Cei 15.000 de locuitori ai municipiului Motru (Gorj) ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare tremură de frig în apartamente de trei zile, de când au rămas fără apă caldă și căldură.

02 ian. 2022, 19:59
Locuitorii din Motru au petrecut ultimele trei zile, inclusiv Revelionul, fără apă caldă şi căldură

O avarie gravă la rețeaua de termoficare a orașului Motru a provocat acestă situație, iar temperaturile din locuințe sunt similare celor de afară. De asemenea, au rămas fără căldură și instituțiile publice, inclusiv școlile.

Conducerea societății UATA a adus la fata locului chiar și un preot care să sfințească locul unde s-a produs avaria, scrie Europa FM.

Primarul Cosmin Morega a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Gorj suspendarea cursurilor sau desfășurarea acestora online, dat fiind că de luni elevii de gimnaziu și cei de liceu revin la cursuri din vacanța de Crăciun.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu zilele de concediu pe care nu le-ați luat în 2021. Iată ce trebuie să știe toți angajații

„De două zile, orașul nu are căldură și apă caldă din motive subiective. După defectarea unei pompe pentru păcură a urmat arderea unor garnituri, defectarea unui motor, verificarea traseului de păcură și iar defectarea altei pompe.Toate aceste aspecte au fost consemnate în rapoartele de lucru ale Poliției Locale, care a verificat periodic la fața locului. Putem vorbi de neglijență, lipsă de profesionalism, chiar o încercare de a sabota activitatea, aspect care a degenerat, toate acestea fiind cauza unui management defectuos”, se notează într-un comunicat emis sâmbătă de Primăria Motru.

Citeşte şi: Amendă de 3000 de lei pentru românii care nu completează formularul. Schimbări majore în noul an


loading...
Partenerii noștri