Locuitorii Kievului stau la coadă la cișmelele publice, după bombardamentele rușilor de luni care i-au lăsat fără apă

Locuitorii din Kiev se confruntă cu probleme tot mai mari după bombardamentele de luni, în urma cărora mai multe zone din oraș au rămas fără energie electrică și apă.

01 nov. 2022, 10:29
Locuitorii Kievului stau la coadă la cișmelele publice, după bombardamentele rușilor de luni care i-au lăsat fără apă

Primarului capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, spunea luni că „80% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără apă din cauza atacurilor cu rachete ale ocupanților”.

„O parte a capitalei este lipsită de energie electrică. În unele zone nu există alimentare cu apă. Toate serviciile încercăm să le repunem în funcțiune”, a declarat primarul din Kiev.

Locuitorii din Kiev stau la rând să ia apă de la cișmelele publice după ce au rămas fără apă. Rușii au lansat, luni, 50 de rachete asupra capitalei Ucrainei, dar și asupra mai multor zone din Harkov, centrala hidroelectrică Nipru din Zaporojie. La Kiev au fost cel puțin cinci  explozii.

Citește și Kievul se confruntă cu întreruperi ale curentului electric „fără precedent” după bombardamentele ruseşti

În Harkov, călătorii au fost prinși în metrou și tramvaie ore întregi. Compania care administrează rețeaua electrică spune că în curând nu va mai avea echipamentele necesare pentru reparații.

Vladimir Putin, noi amenințări: „Nu este tot ce am fi putut face”

Vladimir Putin a declarat că bombardamentele masive de luni au fost un răspuns parțial la atacurile cu drone din weekend asupra flotei Mării Negre. Liderul rus a spus că nu e tot ce ar fi putut face armata sa, lăsând să se înțeleagă că ce e mai rău abia acum începe.

Întrebat într-o conferință de presă despre posibilitatea unor discuții de pace cu Ucraina, Putin a spus: „Nu este posibil: Pentru a putea începe să facem propuneri la discuții, mai întâi trebuie să aibă loc discuțiile… Iar acum, în general, ei își interzic să discute cu noi. Ei bine, cum putem acum să discutăm despre posibile acorduri dacă nici măcar nu există dorința celeilalte părți de a vorbi cu noi? Vom aștepta, poate se vor coace niște condiții necesare. Iar bunăvoința noastră este cunoscută – nu este supusă niciunei modificări și îndoieli”.

Citește și 80% din locuitorii din Kiev au rămas fără apă. Rușii, atacuri tot mai violente în Ucraina: peste 20 de localități atacate în ultimele 24 de ore