Locul de muncă ce oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de acest bonus

O companie oferă angajaților, atât femei, cât și bărbați, ce aduc pe lume un copil, un bonus în valoare de 75.000 de dolari.

12 feb. 2024, 17:33
Locul de muncă ce oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de acest bonus
Locul de muncă ce oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de acest bonus

Compania ce oferă bani pentru angajații ce aduc pe lume copii este în Coreea de Sud, angajații fiind încurajați astfel să devină părinți și să contribuie la creșterea natalității. Așadar, angajatorii oferă acest bonus consistent de fiecare dată când un angajat va avea un copil.

Citește și: Compania auto care dă afară angajați pe bandă: „Nu mai suntem competitivi, avem nevoie de rezultate bune”

Locul de muncă ce oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil

Firma de construcții Booyoung Group, din Seul, vrea să-i plătească pe angajați cu 100 de milioane de woni coreeni (75.000 de dolari) dacă devin părinți. Acest bonus este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbații din firmă, iar până în acest moment, de când a fost implementat acest beneficiu, în familiile ce lucrează în companie s-ar fi născut 70 de copii.

„Sper că vom fi recunoscuți ca o companie care contribuie la încurajarea nașterilor și care își face griji pentru viitorul țării”, a declarat Lee Joong-keun, președintele Booyoung Group, potrivit antena3.ro.

Pentru a putea oferi un ajutor în creșterea copiilor, compania le oferă angajaților „sprijin financiar direct”. De asemenea, angajații cu trei copii pot alege între a primi 300 de milioane de woni coreeni (225.000 de dolari) în numerar sau o locuință închiriată, după cum a mai transmis un purtător de cuvânt al companiei.

Demersul făcut de firma de construcții a fost făcut deoarece Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a natalității din lume. În 2022, rata era de 0,78 și se așteaptă ca raportul să scadă și mai mult până în 2025, atunci când ar putea ajunge la 0,65.

Compania Booyoung Group a fost înființată în anul 1983, iar până în prezent aceasta a construit peste 270.000 de locuințe. Sud-coreenii sunt încurajați să guvern, dar și de alte companii private să aibă copii, iar unele firme le oferă beneficii în acest sens. Dintre toate companiile din domeniu, Booyoung Group a oferit cea mai mare sumă pentru angajații care au devenit părinți. Cu acest demers, conducerea țării speră la o natalitate mai mare în următorii ani.

Programe asemănătoare există și în China, unde natalitatea a scăzut destul de mult în ultimii doi ani. Un astfel de demers a fost făcut de una dintre cele una dintre cele mai mari agenții de turism online la nivel global. Anul trecut, compania chineză Trip.com a anunțat că angajații care au o vechime de minimum trei ani în cadrul companiei vor primi un bonus anual de 10.000 de yuani (1.376 de dolari) pentru fiecare nou-născut. Beneficiul va fi primit de la prima aniversare a copilului și până când acesta va împlini vârsta de cinci ani.

Un demers asemănător a fost pus în aplicare și în Hong Kong, unde noii părinți primesc 2.500 de dolari pentru fiecare copil pe care îl aduc pe lume, scopul fiind tot sporirea natalității.

Citește și: Care este compania aeriană care te-ar putea obliga să te cântărești înainte să te urci în avion! Motivul pentru care va fi introdusă această regulă