Locul din lume unde statul va oferi 1 milion de dolari la cinci persoane care s-au vaccinat antiCOVID. Guvernul a lansat „loteria vaccinaţilor”

În statul Ohio guvernatorul a organizat o loterie prin care, timp de cinci săptămâni, în fiecare miercuri, o persoană care se va vaccina antiCOVID va primi un milion de dolari.

13 mai 2021, 17:26
Locul din lume unde statul va oferi 1 milion de dolari la cinci persoane care s-au vaccinat antiCOVID. Guvernul a lansat „loteria vaccinaţilor”

Locul din lume unde statul va oferi 1 milion de dolari la cinci persoane care s-au vaccinat antiCOVID.

Locul din lume unde statul va oferi 1 milion de dolari la cinci persoane care s-au vaccinat antiCOVID. Guvernul a lansat „loteria vaccinaţilor”

Aproximativ 36% din populatia din Ohio este complet vaccinată pentru COVID-19, iar autorităţile vor ca acest procent să fie mai mare – aşa că lansează Ohio Vax-a-Million, o serie de cinci loterii de 1 milion de dolari deschise doar pentru adulţii care au primit cel puţin o doză de vaccin.

“Știu că unii ar putea spune: ‘DeWine, ești nebun! Ideea de a trage la sorți un milion de dolari este o risipă de bani’. Dar adevărata risipă, la acest stadiu al pandemiei – când vaccinul este accesibil pentru toți cei care îl doresc – este un deces provocat de Covid-19”, a afirmat Mike DeWine, guvernator republican al acestui stat din nordul SUA.

În ceea ce priveşte adolescenţii vaccinaţi în stat, cinci burse complete pentru colegiile publice vor fi puse la dispoziţie pentru ei, relateaza Columbus Dispatch.

Guvernatorul Mike DeWine a anunţat detaliile miercuri într-o ştire televizată, apoi din nou pe Twitter; el a mai spus că majoritatea centrelor de sănătate publică pentru coronavirus se vor încheia pe 2 iunie, potrivit ABC News.

Lider mondial în vaccinarea împotriva COVID-19, SUA a vaccinat 58,7% din populația sa adultă, președintele Joe Biden stabilind ca obiectiv 70% dintre adulți vaccinați până pe 4 iulie, Ziua Independenței. Cu toate acestea, vaccinarea a încetinit în ultimele săptămâni, iar oficialii din sănătate cred că de vină este ezitarea în rândul unor americani.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, miercuri, 12 mai 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 12 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 86.158, din care: 31.980 de persoane vaccinate cu 1 doză; 54.178 de persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 7.407, din care: 2.364 de persoane vaccinate cu 1 doză; 5.043 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 7.178, din care: 356 de persoane vaccinate cu 1 doză; 6.822 de persoane vaccinate cu 2 doze.

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în ultimele 24 de ore): 4.011, din care: 4.011 de persoane vaccinate cu 1 doză.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 78, dintre care 50 de reacții la vaccinul Pfizer, 23 de reacții adverse la vaccinul Moderna, 2 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și 3 reacţii adverse la vaccinul Johnson & Johnson.

Citeşte şi: Ţara europeană care respinge certificatul de vaccinare anti-COVID. Anunţul făcut de reprezentanţi!