Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu doar 3.000 de euro! Are baie în interior și toate utilitățile la poartă

În această perioadă scumpirile sunt la ordinea zilei, indiferent despre ce vorbim. Sectorul imobiliar nu este nici el scutit de majorarea prețurilor. Totuși, există mici comori care pot fi găsite pe site-urile cu anunțuri. Iată despre ce este vorba.

02 nov. 2023, 10:48
Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu doar 3.000 de euro! Are baie în interior și toate utilitățile la poartă
Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu doar 3.000 de euro! Are baie în interior și toate utilitățile la poartă

Casa care se vinde cu 3.000 de euro. Ascensiunea prețurilor în România nu mai este un secret pentru nimeni. Indiferent la ce categorie de produse sau servicii ne referim, costurile au crescut exponențial în ultimii ani. Sectorul imbobiliar nu face excepție de la această regulă. În anul 2023, este extrem de greu să îți poți achiziționa propria locuință, iar acest lucru este aproape imposibil fără un credit bancar. Oamenii preferă să locuiască în spații închiriate, însă și pe această piață lucrurile nu mai arata ca în trecut, costurile fiind foarte mari și în acest caz.

Citește și: Cât cere ANAF pe un Audi A6 din 2000 scos la vânzare pentru a patra oară. Iată cum poți participa la licitație

Totuși, pe piață mai există și mici comori ascunse printre sutele de anunțuri. Există un loc în România, unde o casă s-a vândut cu suma de doar 3.000 de euro. Anunțul a fost publicat pe celebra platformă OLX, iar locuința se află în comuna Scăiești, județul Dolj.

În ultima vreme, s-a putut remarca o tendință generală care ia amploare printre români. Persoanele trecute de 35 de ani încep să își dorească să scape de agitația și haosul din marile orașe și încep să se retragă la țară. Cei care lucrează în regim remote au un avantaj uriaș, deoarce acest vis poate deveni realitate cu mai mare ușurință.

Astfel, pe una dintre cele mai mari platforme de vânzări a apărut o oportunitate „greu de refuzat”. Anunțul cu privire la casa din Dolj sună în felul următor:

„Vând casa în comuna Scăiești, județul Dolj, compusă din 3 camere, baie și hol. Casa este poziționată pe colțul unei străzi având două intrări, plus o curte generoasă. De asemenea, locuința dispune de fântâna, apa stradală, canalizare la poarta, iar prețul este de doar 16.000 de lei.”

comuna Scăiești, județul Dolj

Ce-i drept, casa este una „bătrânească” și cel mai probabil necesită anumite reperații, însă prețul de achiziție unul foarte bun.

Locuința se află în apropiere de Craiova, Drobeta Turnu Severin și Târgul Jiu. De asemenea, pentru cei care preferă vacanțele spre Bulgaria sau Grecia, această locuință este o oportunitate întrucât se afla în apropierea graniței cu vecinii noștri de la sud de Dunăre.

Acesta nu este singurul caz de acest gen. Pe aceeași platformă a mai fost găsit anunțul de vânzare al unei garsoniere din România care se vinde cu doar 2.900 de euro, respectiv, 14.000 de lei. Imobilul urmează să fie scos la licitație publică. Prețul este unul extrem de accesibil, mai ales că se află într-o zonă rezidențială. Garsoniera de 31 de metri pătrați este situată pe Strada Dunării, Moldova Nouă, județul Caraș Severin. Se află la etajul 7 din 10 dintr-un bloc din anul 1980 care nu are lift.

„Imobilul se vinde în licitație publică! Apartament compus din o cameră cu bucătărie, cămară, antreu, vestibul și balcon, având o suprafață utilă totală de 31 de metri pătrați. Cu acces la strada Dunării, stradă asfaltată, cu o bandă de circulație pe sens”, se arată în anunț.

Într-adevăr, prețul este mic pentru o garsonieră de zonă rezidențială, dar unul dintre motivele pentru care costă doar 2.900 de euro este că are nevoie de renovări.

Citește și: Orașul unde există o linie de tren care trece direct printr-o clădire de locuințe. Zeci de oameni locuiesc acolo