Locul din România unde trăiește doar un singur om. „Așa mi-a fost scris, iar acum e prea târziu să mai dau pagina”

Există un sat în România cu un singur locuitor în acte. Vorbim de o așezare pitorească ce pare fi fost uitată de timp.

18 mart. 2024, 11:27
Locul din România unde trăiește doar un singur om. „Așa mi-a fost scris, iar acum e prea târziu să mai dau pagina”

Locul din România unde trăiește doar un singur om. Doar Ion Săraru, în vârstă de 71 de ani, mai trăiește în acel sat. Acolo s-a născut și tot acolo vrea să-și dea ultima suflare. Faptul că e singur și nu are pe nimeni acolo nu-l face să vrea să plece pentru că lui îi place singurătatea.

Locul din România unde trăiește doar un singur om. Satul Medeala se află în comuna Posești din județul Prahova. Cei care ajung acolo sunt întâmpinați de o liniște asurzitoare și o priveliște de basm.

Citește și Ce trebuie neapărat evitat în Postul Paștelui. Părintele Vasile Ioana explică de ce este important pentru liniștea interioară

Locul din România unde trăiește doar un singur om

Nea Ion, așa cum îi spun localnicii din alte sate vecine, nu are apă și nici curent. Își face de mâncare la o sobă cu lemne, iar încăperea o luminează doar cu lumina zilei. Curentul electric nu a fost niciodată o parte a vieții sale. Nu a știut niciodată ce înseamnă să dai drumul la un radio sau să aprinzi o lumină în casă.

Când vine seara, bărbatul se retrage în locuința sa modestă și întotdeauna îi mulțumește lui Dumnezeu că i-a fost dat să mai petreacă o zi în această lume. Are o viață simplă, dar e împăcat cu tot ce are. „Așa mi-a fost scris, iar acum e prea târziu să mai dau pagina”, spune el, resemnat.

Primarul are numai cuvinte de laudă la adresa lui. „A fost om vrednic nea Ion la viața lui, a lucrat la fostul CAP. A muncit, dar acum, la bătrânețe, a rămas cu animalele. Nu a vrut niciodată să plece din casa în care s-a născut și a trăit peste șapte decenii. I-au murit toți cei pe care i-a avut. Un frate, o cumnată, părinții demult… A rămas doar el. E-un om liniștit, respectuos, care își vede de viață, acolo, izolat în lumea lui”, a povestit primarul de la Posești, potrivit observatorulph.

Nea Ion are un porc, o văcuță și câteva găini și de pe urma lor trăiește, mai spune primarul de la Posești, Valentin Spătărelu. Ca să ajungă la „civilizație”, nea Ion trebuie să meargă trei kilometri pe jos, până în comună. Trei dus, trei întors, ca să mai ia o pâine și să schimbe o vorbă.

Citește și Românii, îngrijorați cu privire la plecatul în afara țării, pentru locuri de muncă. ”Nu curge miere pe străzile din Italia. Stați acasă cu oamenii voștri!”